Ariane Meijer – Koud-Zuid

Het verhaal
Wanneer haar echtgenoot Gidon op klaarlichte dag wordt geliquideerd, spat het droomleven van de beeldschone Donia uiteen.
Wat Gidon eigenlijk precies deed en hoe zijn zakenwereld in elkaar steekt, daarvan heeft Donia geen idee. Het liefst wil ze haar comfortabele leventje van winkelen en lunchen in de P.C. Hooftstraat zo snel mogelijk voortzetten.
Pas als blijkt dat ook het leven van haar zeventienjarige dochter Julia gevaar loopt, neemt Donia het heft in eigen hand.
Met de hulp van Laura, een schoolvriendin van Julia, gaat ze op zoek naar antwoorden. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt, en dat niemand is wie hij zegt te zijn.

Mijn mening
Deze debuutthriller van Ariane Meijer is heel erg vlot geschreven. Het verhaal wordt uit de doeken gedaan in een pakkende, prettige schrijfstijl.

Het begin van het verhaal verloopt heel soepel, maar de tweede helft van het verhaal is wat rommeliger. Ineens zijn er heel veel mensen die allemaal een connectie hebben met de duistere zaken van Gidon. De enorma naïviteit van Donia begint in de tweede helft van het verhaal te irriteren. Werkelijk iedereen in haar omgeving wist met wat voor zaakjes Gidon zich bezig hield, maar zij had helemaal niks in de gaten. Desalniettemin is het verhaal spannend en lees je het boek in één adem uit.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door