Bed en Breakfast – Ilja Gort

Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller Godendrank. In Bed en Breakfast begint Abel met zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-­Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisie­ploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden over­rompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron. Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.


Mijn mening
Vorig jaar heb ik het boek ‘Godendrank’ gelezen en daardoor was ik erg benieuwd naar het vervolg ‘Bed en Breakfast’. Dit verhaal is overigens prima te lezen zonder eerst ‘Godendrank’ te hebben gelezen maar het is wel leuk om het in die volgorde te lezen.
Ik las gisteren nog een heel gedeelte in mijn tuin (eind maart in de zon) en ik waande me helemaal op vakantie. Het is wederom een heerlijk absurd verhaal maar dat maakt het juist zo hilarisch om te lezen. Abel (de hoofdpersoon) blinkt uit in niet-sociale vaardigheden en het maken van ene na de andere ‘verkeerde’ beslissingen, hij beland in de meest absurde situaties en toch zorgt Ilja Gort ervoor dat je deze man enorm gaat waarderen. Heerlijk boek, tijdens het lezen was ik regelmatig aan het grinniken, ik heb ervan genoten!

Veel bekekenGeplaatst op

in

door