Brian Freeman – Verdorven

Het verhaal
In de stad Duluth, Minnesota, is een beeldschoon tienermeisje spoorloos verdwenen. Hoe dieper de politie in Rachels achtergrond en die van haar familie spit, des te meer afschuwelijke geheimen er aan het licht komen.

De media eisen van rechercheur Jonathan Stride dat hij de dader snel te pakken krijgt. Maar volgens Stride, die achtervolgd wordt door een persoonlijk verlies en een mislukte poging de moord op een ander meisje op te lossen, ligt de zaak aanzienlijk gecompliceerder. Als hij Rachels grillige karakter heeft blootgelegd, begint hij te geloven dat de waarheid achter haar verdwijning veel complexer is dan iemand ooit had kunnen bedenken. Stride raakt al snel verstrikt in een sinister web van leugens, dood en verboden verlangens.

Mijn mening
In april 2008 was ik op de Ezzulia-meet in Utrecht, de meet was een hele gezellig bijeenkomst van Ezzulianen en auteurs met als mystery-guest Brian Freeman en zijn vrouw Marcia. Natuurlijk was het een grote verrassing dat een internationale auteur op de Ezzulia-meet verscheen. Sindsdien heb ik het boek Verdorven (net als De stripper en De stalker) in mijn boekenkast staan. Vorige week heb ik eindelijk Verdorven uit de kast gepakt om het te gaan lezen en vanaf bladzijde één liet het verhaal me niet meer los. Brian Freeman weet op een pakkende manier de verhaallijn en verschillende personages neer te zetten en de spanning op te bouwen. Door zijn pakkende schrijfstijl voel je de sfeer van de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Elke keer als je het boek oppakt ben je benieuwd wat er nu weer gaat gebeuren en welke wending het verhaal krijgt. Ik vond het geweldig hoe de verhaallijn en de verschillende personages op het einde van het verhaal samenkwamen in een heel verrassend plot, dat ik zeker niet aan zag komen. De verschillende personages en met name hoofdpersoon Jonathan Stride vond ik op zo’n overtuigende manier neergezet dat ik benieuwd ben hoe het hem verder zal vergaan De stripper, het volgende boek van Brian Freeman.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door