Briefpost – Chantal Claassen

Na het afronden van haar Engelse studies en een tweejarig verblijf als au-pair in Engeland, is Kaat zoals ze het zelf zegt ‘in between jobs’ aan het werk bij Beachclub Esperanza. Haar ambitie is om weer terug te keren naar het door haar geliefde Engeland, maar een relatiebreuk, problemen in het gezin van haar zus en een persoonlijk drama zorgen ervoor dat ze zich er niet toe kan zitten om daadwerkelijk die stap te nemen. Bovendien heeft ze het goed naar haar zin op het werk en samen met haar goede vriendin kunnen ze de meest vervelende studenten aan. Op een avond treft ze een aantrekkelijke man in de beachclub die zijn verdriet lijkt te verdrinken. Niet lang daarna komt ze erachter dat deze man, genaamd Oliver, relatieproblemen heeft met zijn vriendin Liv en dat hij haar probeert terug te winnen door het schrijven van liefdesgedicht. Het gedicht is echter zo rampzalig slecht dat ze buiten medeweten van Oliver de liefdesbrieven van hem herschrijft en met succes, de relatie tussen Oliver en Liv wordt weer hersteld. Ondanks dat dit precies is wat Kaat wilde bereiken wordt ze overvallen door jaloezie, dit zorgt voor een enorme emotionele rollercoaster en haalt het verdriet en de traumatische gebeurtenis uit haar vorige relatie weer helemaal naar boven. Wordt het niet eens tijd dat Kaat voor zich zelf en haar eigen geluk gaat kiezen?

Briefpost is het tweede deel in de Beachclub Esperanza reeks en na het veelbelovende debuut ‘Flessenpost’ van Chantal Claassen was ik razend benieuwd naar dit tweede deel. En ook dit tweede deel is weer heel fijn om te lezen, net als het eerste deel is het een feelgood verhaal met diepgang.

Je wordt net als bij Flessenpost meteen het verhaal ingezogen, dit komt mede doordat het geen oppervlakkig feelgood verhaal is. Er worden diverse thema’s aangehaald als: vriendschap, familiebanden, eigenwaarde, relaties, liefdesverdriet, voldoen aan verwachtingen van anderen en zelfontplooiing. De schrijfstijl van Chantal is prettig, toegankelijk, humoristisch maar ook ontroerend en de hoofdstukken zijn relatief kort, dit alles zorgt ervoor dat je door het verhaal heen vliegt, op een positieve manier.

Als ik een klein puntje van opbouwende kritiek mag noemen, is dat het voor mijn gevoel wat lang duurde voordat de romantiek zijn toetreden deed, daar had ik nog wel iets langer van willen genieten. Het maakt het leesplezier er echter niet minder om.  

Kom maar op met Beachclub Esperanza deel 3!

Veel bekekenGeplaatst op

in

door