Chantal Alaïs – De nacht dat de sterren dansten

De nacht dat de sterren dansten - Chantal-AlaïsHet verhaal
Het verhaal gaat over Paul die in oktober 2005 een congres in Zuid-Frankrijk bezoekt en daar in een visioen contact krijgt met zijn zielsverwant. Zijn zielsverwant is de vrouwelijke Shantah, die hem uitnodigt om met haar mee te gaan naar 1145, waar hij met ogen ziet en beleeft hoe het leven bij de Katharen in het zuiden van Frankrijk was en wat Shantah in die tijd meemaakte, dacht en voelde en hoe verschillend dat is met het leven waarin we nu leven. Na zijn visioen lijkt de wereld veranderd zijn vrouw en een goede vriendin lijken hem niet meer te begrijpen, evenmin dat hij zichzelf nog begrijpt. En volledig in de ban van zijn verlangen begint zijn zoektocht naar de Waarheid.

Mijn mening
Op het forum van de website Ezzulia las ik het voorsteldraadje van Chantal, waarin ze zich voorstelt als transgender. Mede door haar openhartigheid was ik nieuwsgierig naar haar website en naar de roman die ze had geschreven (De nacht dat de sterren dansten) en in eigen beheer heeft uigebracht. Na enkele leesfragmenten op haar website gelezen was ik geïntrigeerd.

In het begin moest ik nog een beetje in het verhaal komen en wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar al snel kreeg het verhaal me in zijn greep en wilde ik doorlezen. Chantal schrijft heel meeslepend en beeldend waardoor het bijna lijkt of je zelf in 1145 rondloopt en meekijkt door de ogen van Shantah. De Katharen waartoe Shantah behoort, leven een heel liefdevol leven waarin ze openstaan voor iedereen en de goddelijkheid beleven met wie ze willen zonder dat er jaloezie voorkomt. De nacht dat de sterren dansten is een eerlijk verhaal over liefde, leven zonder jaloezie, en jezelf openstellen. Het leest als een sprookje zonder dat het zweverig wordt en ik heb het met veel plezier gelezen.

Aangezien het boek in eigen beheer is uitgegeven is het boek alleen te bestellen via de website van Chantal Alaïs. Voor meer informatie of leesfragmenten klik op de volgende link: Vipassana

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

2 reacties op “Chantal Alaïs – De nacht dat de sterren dansten”

 1. Astrid avatar

  Ik ben er nog in bezig. Chantal heeft mij het boek ook toegestuurd, en na een moeilijk begin zit ik er ook helemaal in.
  zo naar het ziekenhuis, dus dan lekker verder lezen.

  Groetjes Astrid

 2. Marieke IJsendoorn-Kuijpers avatar

  Ha Astrid,

  Ik ben heel benieuwd wat jij van het boek vindt als je het uit hebt. Laat je het mij even weten?

  Groetjes Marieke