De liefdeshypothese – Ali Hazelwood

De auteur Ali Hazelwood komt oorspronkelijk uit Italië, heeft in Duitsland en Japan gewoond voordat ze naar de Verenigde Staten verhuisde om te promoveren in de neurowetenschappen. Ze heeft meerdere artikelen gepubliceerd over hersenwetenschap, ‘De liefdeshypothese’ is haar debuutroman.

Promovendus Olive Smith leeft voor de wetenschap, ze heeft een duidelijk doel voor ogen, mede door een belangrijke gebeurtenis in haar jeugd. Het onderzoek waarmee ze wil promoveren is voor haar ontzettend belangrijk en daar heeft ze heel veel voor over. Met liefde heeft ze weinig, ze brengt haar spaarzame vrije tijd door met haar vrienden Anh en Malcolm die als familie voelen voor haar. Door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze ineens gedwongen om een relatie te faken. Hierdoor kust Olive de eerste man die ze tegenkomt op haar faculteit zodat Anh hier getuige van is. De man die ze heeft gekust blijkt echter de beruchte Adam Carlsen te zijn, een hele knappe professor die bekend staat en gehaat wordt om zijn harde kritieken, waardoor menig promovendus opnieuw aan zijn/haar onderzoek kan beginnen. Als snel stapelen de leugens die Olive moet maken tegenover haar vriendin Anh zich op en komt haar wetenschappelijke carrière in gevaar. Hoe gaat ze zich hier uitredden…

Bookstagram ontploft de laatste tijd met stories en posts over dit boek en vanwege alle ophef rondom dit boek, was mijn verwachting natuurlijk hooggespannen. Eerlijk is eerlijk, na het lezen van dit boek snap ik waarom het zo’n hit is op bookstagram. Wat een heerlijk boek is dit. Ik lees wel vaker boeken in het feelgood genre, maar dit boek is niet alleen een feelgood boek, het heeft ook ongelooflijk veel humor, is scherp geschreven met vlotte dialogen en is origineel. De nep-dates tussen Adam en Olive waren zeer vermakelijk om te lezen door alle bijdehante grapjes die ze over en weer naar elkaar maakte. Daarnaast zijn de gedachtegangen van Olive hilarisch om te lezen, wat een heerlijk, ongecompliceerd en down-to-earth persoon is zij. Olive en Adam spatten gewoon echt van de pagina’s af en het boek leest als een trein. Ik hoop zo dat er een vervolg komt op dit boek.

Als je maar één feelgood boek wil lezen deze zomer, zorg er dan voor dat het dit boek is, je krijgt er zeker geen spijt van.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door