Derwent Christmas – Twee tranen

Twee tranen - Derwent ChristmasHet verhaal
Wanneer Didier Dominque, eigenaar van een succesvol reclamebureau, tot het besef komt dat zijn rijkdom hem alles heeft gegeven wat hij zich kan wensen, besluit hij dat het tijd wordt het roer om te gooien: hij gaat lesgeven aan een hogeschool. In de collegezaal komt hij in contact met Marian, een studente die een onheilspellende aantrekkingskracht op hem heeft. Hoewel hij in het zakenleven alles en iedereen naar zijn hand weet te zetten, kan Didier maar geen greep krijgen op de studente; met noodlottige gevolgen.

Vanuit zijn cel op death row vertelt Didier – een week voor de executie – over de verhouding die hem alles ontnam wat hij ooit bezat en maakt duidelijk hoe een man als hij kan overleven in een wereld waar andere wetten gelden.

Mijn mening
Ik vond het een boeiend boek om te lezen. Vanaf het begin van het verhaal ben je benieuwd waarom Didier op death row belandt. Ik vond het verhaal heel goed opgebouwd, met onverwachte wendingen en een goed uitgewerkt plot.

De korte hoofdstukken met om en om flashbacks lazen erg prettig. Ik vond het totaal niet verwarrend dat er voortdurend werd gewisseld tussen heden en verleden. De schrijfstijl vond ik erg prettig, het verhaal leest echt als een sneltrein.

De hoofdpersonen vond ik niet zo sympathiek (maar dat hoeft natuurlijk ook niet), ik had veel moeite om me te verplaatsen in de hoofdpersonen. Dit deed voor mij echter geen afbreuk aan het verhaal.

Daarnaast merkte ik dat ik moeite had met het feit dat de hoofdpersonen Nederlandse namen hadden maar dat de hoofdpersoon zich op death row bevindt. Ik merkte dat ik hier tijdens het lezen een aantal keer bij stil stond. De cover van het boek vond ik niet mooi. Puur op de cover had ik het boek niet opgepakt in een winkel om de achterflap te bekijken.

Ik vond het een zeer boeiend debuut, wat van mij best nog een paar pagina’s langer had mogen zijn omdat ik het verhaal met plezier en fascinatie heb gelezen.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door