Eens in je leven – Marijke Vos

Holly Groen heeft haar leven op de rit, ze heeft een vaste baan als docent beeldende vorming en sinds een half jaar heeft ze ook het geluk in de liefde gevonden. Ze is zo zeker van haar relatie met John (De Perfecte Verloofde), een succesvolle zakenman, dat ze zich al hebben verloofd. De enige uitdaging waar ze tegenaan loopt is hoe ze haar artistieke en excentrieke ouders uit de buurt houdt van haar chique schoonouders. Totdat de ambtenaar die de ondertrouw verzorgd met een verrassende, doch schokkende mededeling komt. Holly blijkt tien jaar geleden al getrouwd te zijn in Las Vegas in een weddingchapel inclusief Elvis, met haar toenmalige vriend Charlie Rooijakkers. Ze heeft echter nooit in de gaten gehad dat dit huwelijk rechtsgeldig is. Dit moet ze op zeer korte termijn zien op te lossen om haar rustige, stabiele leventje te behouden…

Ik heb dit boek van Harper Collins ontvangen in ruil voor een review, ik lees de laatste tijd steeds meer feelgoodboeken en deze cover in combinatie met de titel sprak me heel erg aan. 

Het is een heerlijke feelgoodroman met een hele verrassende invalshoek, ik vond het een erg leuk gegeven dat je in ondertrouw wil gaan maar er dan achter komt dat je eigenlijk al getrouwd bent. Marijke Vos heeft een heerlijk, vlotte schrijfstijl met een fijne dosis humor. Ondanks dat het plot wel redelijk voorspelbaar is zit er in de weg daar naar toe toch de nodige onverwachtse wendingen.

Aangezien wij een jaar of 12 geleden (pffff wat vliegt die tijd) een roadtrip hebben gemaakt door het westen van de Verenigde Staten vond ik het erg leuk dat Las Vegas en Venice Beach een rol speelde in het verhaal.

Persoonlijk had ik het heel leuk gevonden om nog wat meer over Charlie te lezen en zijn achtergrond. Uiteindelijk lezen we daar natuurlijk wel wat meer over maar ik had het tof gevonden als dat nog wat meer was uitgediept, nu ging dat vrij snel. Hetzelfde geldt voor bepaalde keuzes die John maakt (zonder daar teveel over te willen verklappen). Maar ik heb ontzettend genoten van dit feelgoodverhaal, wat zijn er toch fijne auteurs in Nederland. 

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door