Esther Verhoef – Alles te verliezen

Alles te verliezen - Esther VerhoefHet verhaal
Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig en woont op een van de meest idyllische plekken in Nederland, in een prachtige gerenoveerde boerderij samen met haar man, de gerespecteerde makelaar Harald van Santfoort, en hun twee dochtertjes, Charlotte van vijf en Fleur van zeven.

Maar Claires leven is niet zo smetteloos als ze doet voorkomen. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte. En dat wil ze zo houden, kost wat kost.

Na tien jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zo maar op te geven. Of heeft hij andere motieven.

Mijn mening
Van Esther Verhoef had ik Rendez-Vous en Close-up al eerder gelezen, waarvan ik Rendez-Vous veruit het beste vond.

Ik heb het verhaal met plezier gelezen doordat Esther Verhoef een mooie manier van schrijven heeft en een mooi plot weet te maken. Toch vond ik de hoofdpersonen in dit boek niet echt tot leven komen, met name Harald komt niet echt uit de verf. Daarnaast vond ik het verhaal hier en daar wat langdradig worden rondom Claire en Marius, dat deed wel wat afbreuk aan de spanningsboog van het verhaal. Al met al een prettig boek om te lezen, maar Rendez-Vous blijft in mijn ogen haar beste boek.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door