Esther Verhoef – Close-up

Het verhaal
De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt…

Mijn mening
Ik was al langere tijd nieuwsgierig naar de boeken van Esther Verhoef, maar het is er nu pas van gekomen om er één te lezen.

Close-up is opgebouwd uit twee verhaallijnen. De grootste verhaallijn is vanuit de ik-persoon van Margot geschreven, de andere verhaallijn is vanuit een ik-persoon met moorddadige gevoelens geschreven. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal met een onderhuidse spanning leest, je weet immers dat er iets staat te gebeuren en dat er een moord wordt beraamt, maar wanneer en hoe is de vraag.

Esther Verhoef zet je vanaf het begin van het verhaal stevig op het verkeerde been en houdt dit tot het einde vol, zonder dat ik aan het twijfelen ging, om uiteindelijk erachter te komen dat ik er helemaal naast zat.

Toch vindt ik Close-up niet nagelbijtend spannend geschreven. Het verhaal leest lekker weg, heeft een broeierige sfeer maar ik mis het echte thrillergevoel. Voor mij is Close-up dus een leuk boek om gelezen te hebben maar niet een lekkere pageturner, waarbij je na afloop geen nagels meer overhebt.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door