Flessenpost – Chantal Claassen

Het verhaal
In Flessenpost maken we kennis met Chloë, zij heeft op achtjarige leeftijd haar ouders en broertje verloren bij een woningbrand. Ze is daardoor grotendeels opgevoed door haar oma met wie ze een enorm hechte band heeft.

Nadat Chloë’s relatie is uitgegaan trekt ze in bij haar beste vriendin Babs en komt het verdriet om het gemis van haar ouders en broertje weer hard binnen. Daarnaast gaat het niet goed met de gezondheid van haar oma en dat baart haar veel zorgen en zorgt voor onrust. Chloë’s hart kan het niet aan om weer iemand te moeten verliezen. Op het strand van Hoek van Holland (een plek waar ze hele goede herinneringen heeft aan haar ouders en broertje) gooit ze ten einde raad een fles in zee met een speciale wens voor haar oma. Daar op het strand ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht en Chloë besluit te solliciteren, een impulsieve actie, maar misschien wel haar beste actie in tijden.  

Mijn mening
Door een oproep van Hebban voor de leesclub van Flessenpost hoorde ik zelf voor het eerst van Chantal Claasen, de vrolijke en warme cover van het boek trok meteen mijn aandacht plus het feit dat ik de laatste tijd steeds vaker een feelgood boek lees, dus schreef ik me in voor de leesclub. Ik heb het boek buiten in de tuin gelezen terwijl ik in het zonnetje zat waardoor je een enorm vakantiegevoel krijgt doordat het strand een belangrijke plaats inneemt in het verhaal.

Flessenpost is het debuut van de Brabantse Chantal Claasen en wat voor een debuut. Chantals schrijfstijl is heerlijk vlot en vol humor, maar ze schuwt ook de emoties niet. Op de traumatische gebeurtenis van Chloë wordt niet te diep ingegaan (vind ik een pluspunt bij feelgood) maar het is wel op een dusdanige manier beschreven dat je de emoties van Chloë er wel degelijk bij voelt. Zo kan het gebeuren dat je het ene moment hardop moet lachen en het volgende moment even moet slikken. Het slot van het verhaal vond ik heel erg verrassend en ontroerend, echt een heel mooi moment in het verhaal.

Chloë’s beste vriendin Babs is overigens een heerlijk personage in het boek, ik hoop echt dat zij ook nog een eigen deel krijgt in de ‘Beachclub Esperanza’ reeks. Ik kijk sowieso uit naar deel twee van ‘Beachclub Esperanza’.

Kortom een heerlijk feelgood boek met diepgang!
4,5 sterren

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door