Henning Mankell – Honden van Riga

Het verhaal
Het tweede deel van de Inspecteur Wallander reeks begint met een rubbervlot met twee dode mannen, dat drijft naar de Zuidkust van het Zweedse Skane. De Zweedse politie stelt vast dat de mannen voor hun executie gemarteld zijn en waarschijnlijk afkomstig zijn uit de Letse hoofdstad Riga.

Majoor Liepa uit Letland komt Inspecteur Wallander versterken tijdens het onderzoek naar het ‘hoe en waarom’ van de moord. De moord lijkt met behulp van Majoor Liepa vrij snel te worden opgelost en Majoor Liepa keert weer terug naar Letland. Niet lang daarna wordt Inspecteur Wallander toch naar Riga geroepen voor ondersteuning aan de Letse politie tijdens het onderzoek, daar dreigt hij een pion te worden in een Baltisch intrige

Mijn mening
Na de boeken ‘Moordenaar zonder gezicht’ en ‘Midzomermoord’ te hebben gelezen was ik erg benieuwd naar dit deel uit de Wallander reeks. Helaas vond ik dit deel tegenvallen in vergelijking met de vorige twee delen die ik heb gelezen. ‘Midzomermoord’ vind ik tot nu toe echt het beste deel. ‘Honden van Riga’ gaat vrij diep in op de politieke geschiedenis van Letland en Rusland. Deze overdosis aan politieke geschiedenis vond ik zelf te uitgebreid om te kunnen boeien. Het moet wel gezegd worden dat dit verder wel een erg spannend en goed boek is, maar persoonlijk vind ik het zeker niet de beste Mankell.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door