Herinneringen aan hem – Colleen Hoover

Kenna keert na vijf jaar in de gevangenis te hebben gezeten terug naar de plek waar het voor haar zo mis ging. Ze heeft haar straf uitgezeten voor een ‘dood door schuld’ van haar toenmalige vriend Scotty, tijdens een tragisch auto-ongeval. Door foute keuzes te maken heeft haar leven deze dramatische wending genomen. Eenmaal veroordeeld komt ze erachter dat ze zwanger is van Scotty, na de bevalling wordt haar dochter Diem opgevoed door de ouders van Scotty, maar Kenna heeft haar nooit vast kunnen houden en haar niet meer gezien sinds de geboorte. 
Inmiddels is Diem bijna vijf jaar en Kenna is vastbesloten om deel uit te gaan maken van haar dochters leven. Op haar eerste dag in de stad komt ze Ledger tegen, de beste vriend van Scotty die ze nog nooit had ontmoet en de twee krijgen een hechte band. Maar hoe meer ze naar elkaar groeien hoe groter het risico wordt dat Kenna haar kansen verspeeld om in contact te komen met haar dochter.

Het verhaal is opgebouwd uit twee perspectieven, je leest afwisselend een hoofdstuk vanuit Kenna en een hoofdstuk vanuit Ledger’s perspectief. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het tempo van het verhaal er goed in zit.  Beiden personages worden heel goed uitgediept, je leert ze als het ware laagje voor laagje kennen en daardoor leef je met beide personages mee.
Dit was mijn eerste ervaring met een boek van Colleen Hoover en het viel me op hoeveel gevoel en emotie zij in het verhaal legt. Het is een verhaal van verlies, rouw, vriendschap, wrok, liefde, pijn, familie en hoop. Haar manier van schrijven zorgt ervoor dat je aan het denken wordt gezet over hoe één tragische gebeurtenis je leven zo op zijn kop kan zetten met alle gevolgen van dien. Het einde was helaas wel voorspelbaar, maar wel heel mooi geschreven.

Eén slechte beslissing maakt nog geen slecht persoon.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door