Iets nieuws onder de zon – Marieke Douwes

‘Iets nieuws onder de zon’ is het eerste deel van de driedelige feelgoodserie ‘De duinen van Westzand’. We maken kennis met de 25-jarige Daphne Langeveld, drie jaar na het overlijden van haar vader zit ze een beetje in een dip. Ze woont nog thuis bij haar moeder op de Veluwe en heeft haar sociale leven de afgelopen jaren op een lager pitje gezet om het leven van haar en haar moeder Liesbeth weer op de rit te krijgen. Haar baan als secretaresse op een makelaarskantoor ziet ze als iets vanzelfsprekends, maar geeft haar geen voldoening.

Het is Liesbeth die in de gaten heeft dat Daphne haar eigen weg moet gaan kiezen en van haar leven moet gaan genieten. Rina, een hippievriendin van de familie, heeft voor een paar maanden hulp nodig in haar winkel in het kustdorpje Westzand. Liesbeth stimuleert Daphne om haar baan bij het makelaarskantoor op te zeggen en van omgeving te veranderen zodat moeder en dochter allebei hun eigen weg kunnen gaan.

Daphne is al snel ingeburgerd in het gezellige dorpje Westzand en ze raakt goed bevriend met de zussen Maggie en Nikita. De zussen hebben een hele knappe broer genaamd Fernando en Daphne is al na de eerste ontmoeting ondersteboven van deze charmante kunstenaar en zijn zesjarige zoon Storm. De weken gaan over in maanden en langzaam raakt Daphne steeds meer gehecht aan zon, zee, strand, een koppig geitje en de mensen van Westzand. Maar is haar thuis nu op de Veluwe of in Westzand…?

Marieke Douwes-Fransz bracht in 2021 haar debuutroman ‘Klavers, Edelweiss & Sachertorte’ uit. Naar aanleiding van de Zin in de Zomer Feelgood Schrijfwedstrijd wordt de trilogie ‘De duinen van Westzand’ uitgebracht bij HarperCollins.

Marieke heeft een hele vlotte pen, vanaf het eerste hoofdstuk heeft het verhaal je te pakken. Mooi hoe de moeder van Daphne vindt dat Daphne recht heeft op haar eigen leven, na de drie jaar waarin ze samen op probeerden te krabbelen na de dood van hun man/vader. Het verhaal is doorspekt met humor en leuke situaties en het flauwvallende, koppige geitje is een geweldige vondst. Het is op en top feelgood voor meerdere generaties en een genot om te lezen. Hier en daar had ik tijdens het lezen het gevoel dat een stukje net iets beter uitgewerkt kon worden, maar dat doet niks af aan de hoofdlijn van het verhaal. Ik verwacht dat we in de toekomst nog veel meer heerlijke feelgoodverhalen van Marieke kunnen verwachten, dus kom maar door met het tweede deel.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door