Ik moet nog even kijken of ik kan/De stille revolutie van de introverte mens – Liesbeth Smit

Momenteel zijn Paul en ik een proefabonnement van Storytel aan het uitproberen vandaar dat ik dit boek heb beluisterd. Ik was al langer nieuwsgierig naar dit boek, de titel sprak me sowieso enorm aan en ik had een keer een column van Sylvia Witteman gelezen over dit boek wat me erg nieuwsgierig maakte naar het boek. De eerste alinea uit de column van Sylvia had door mij zelf geschreven kunnen zijn. Het kwam er alleen niet van om het te gaan lezen omdat er altijd andere boeken voor voorrang aan het ‘vechten’ zijn ;-). Het leuke aan een luisterboek is, dat ik lekker in mijn kleurboek voor volwassen kan kleuren en een boek luisteren tegelijkertijd. Aan dat luisteren moest ik wel eventjes wennen, het was me niet altijd duidelijk wanneer er een nieuw hoofdstuk begon en wanneer Liesbeth een quote van zichzelf gaf of van iemand anders, maar dat is een kwestie van wennen.

Liesbeth beschrijft met heel veel humor de verschillen tussen introverten en extraverten en omschrijft ook heel veel herkenbare situaties van haar zelf of van introverten (innies zoals ze in het boek genoemd worden) die ze voor dit boek geïnterviewd heeft. Nu ben ik niet heel erg fan van labels opplakken maar al luisterend naar dit boek kwam ik wel heel erg veel herkenning tegen, waarvan ik me overigens al wel bewust was.

Sommige stukjes uit het boek bezorgden mij echte ‘AHA’ momenten, zoals:
“Je wordt gebeld. In plaats van dat die ander even niet zo gek doet en gewoon een appje of mailtje naar je stuurt. Waar jij dan eerst rustig een uur of drie over kunt nadenken voor je een reactie geeft, via tekst uiteraard.”
(Om dit stukje moest ik ook echt grinniken, ik heb het geluid van mijn telefoon standaard uit staan en hou er helemaal niet van als ik gebeld wordt, ik heb weleens gezegd tegen mensen ‘stuur me maar gewoon een appje als je iets wil weten’ en eigenlijk vond ik dit best wel maf van mezelf maar het was zo’n feest van herkenning om dit hier terug te lezen)

Het boek is erg leuk om te lezen/luisteren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat introvert en extravert is en hoe je meer begrip voor elkaar kan krijgen. Liesbeth schrijft op een hele duidelijke en hierdoor wordt het onderwerp nergens zwaar. Het leest/luistert vlot omdat de teksten worden afgewisseld met schema’s, quotes en verwijzingen naar andere bronnen als je nog meer informatie wil over dit onderwerp. Ik vond het erg fijn om het te beluisteren en ik heb er veel van opgestoken.

Veel bekekenGeplaatst op

in

, ,

door