Jeroen Thijssen – Broeder

Het verhaal
Boudewijn en Bastiaan Koetange groeien op zoals broers dat doen – met rivaliteit, jaloezie, wederzijdse bewondering en verbondenheid. Dan verdwijnt Boudewijn, en Bastiaan gaat naar hem op zoek. Vergezeld van de mysterieuze Vieri, die zo zijn eigen redenen heeft om Boudewijn te vinden, belandt Bastiaan in het geheimzinnige Ingen. In deze stad, die door de bewoners van een ondergronds gangenstelsel is voorzien, ontdekt hij de schokkende waarheid over zijn familie, en komt het tot een zinderen confrontatie met zijn broer.

Mijn mening
Via Ezzulia had ik een exemplaar van ‘Broeder’ gewonnen, dit boek wordt uitgebreid besproken in de leesclub op het forum van Ezzulia.

‘Broeder’ is een spannende roman met mysterieuze elementen. Eigenlijk lees ik vrijwel nooit boeken waarin mythes ter sprake komen, maar deze eerste ontmoeting beviel me goed. Ik vond het een interessant boek om te lezen, de mysterieuze elementen zorgden ervoor dat je graag verder wilde lezen. Met name de vraag waarom zijn Bastiaan en Boudewijn zo verschillend? Wat spookt Boudewijn altijd uit op zijn kamer met de bokkenschedel? Waarom is hij zo plotseling verdwenen en wat is het belangen van de vreemde geheimzinnige Vieri? Sommige bizarre stukken in het boek deden me hier en daar aan de boeken van Renate Dorrestein denken… Het einde van het verhaal vond ik jammer genoeg niet helemaal bevredigend.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door