John Brosens – Dubbel gepakt

dubbel-gepakt-john-brosensHet verhaal
In haar laatste maanden als senior redacteur bij uitgeverij De Nieuwe Wereld te Amsterdam werkt Tamar ontspannen naar haar vrijheid toe: binnenkort wordt ze 50. Dan vertrekt ze voorgoed naar haar huis in Pietraporzio, Piemonte, Italië. Daar gaat ze tuinieren, aquarelleren, veel wandelen en misschien eindelijk zelf schrijven. Maar dan komt er een kink in de kabel. Tamar koestert sinds lang een goedbewaard geheim. In de weken voor haar afscheid zijn er aanwijzingen dat iemand daarvan op de hoogte is. Tamars zorgvuldig opgebouwd imago vertoont ineens bressen en barsten. En plots is er weer net als vroeger elke nacht dezelfde beangstigende droom. Een doortastende stalker sleurt Tamar en haar collega’s een draaikolk van gewelddadigheden in. Een neerwaartse spiraal waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt.

Mijn mening
Via dé boekenwebsite Ezzulia had ik voor het eerst gehoord van John Brosens en zoals dat zo vaak gaat met Ezzulia wordt je nieuwsgierig naar de schrijver en zijn boeken. Vandaar dat ik erg benieuwd was naar ‘Dubbel gepakt’.

Vanaf het begin van het verhaal wil je weten waarom Tamar, de hoofdpersoon van het verhaal, wordt gestalkt. Waarom heeft ze telkens dezelfde droom, wat is er in haar verleden gebeurd, welk geheim draagt ze met zich mee en wat is het verband met de stalker? Gedurende het verhaal blijf je jezelf afvragen waarom Tamar niet het achterste van haar tong laat zien? Wanneer de ontknoping aan het einde van het verhaal plaatsvindt weet je echter waarom, ook zij kon niet voorzien wat de beweegredenen van haar stalker zijn.

Het enige wat ik een klein beetje heb gemist in het verhaal was de nagelbijtende spanning, je wil wel graag weten wat er speelt maar je zit net niet op het puntje van je stoel. Neemt niet weg dat John Brosens een heerlijke psychologische thriller heeft afgeleverd met geloofwaardige personages, een goed verhaal en een plot waarin op het einde alles ineens op zijn plaats valt. Ik ga zeker meer boeken van hem lezen en ik hoop van harte dat hij meer bekendheid gaat krijgen onder lezers.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door