Katy Gardner – De zolderkamer

Het verhaal
Melanie Stenning woont met haar man Simon en twee kinderen Poppy en Jo in een afgelegen dorpje in Engeland. Ze wonen in een vervallen pakhuis dat ze aan het renoveren zijn.

Als Melanie thuis met haar dochtertje verstoppertje speelt, blijkt dat Poppy na het aftellen echt verdwenen is. Hiermee begint voor Melanie een ware nachtmerrie. Ze verdenkt Simon (stiefvader van Poppy) ervan haar dochtertje te hebben ontvoerd. Het verleden van Simon en Melanie is namelijk niet wat het lijkt en de waarheid zorgt voor flinke problemen.

Mijn mening
Dit is niet het eerste boek van Katy Gardner dat ik lees. Een aantal jaar geleden heb ik op aanraden van een vriendin ‘Zoeken naar Gemma’ gelezen. Toen ik zag dat Katy Gardner een nieuw boek uit had gebracht was ik erg nieuwsgierig.

Het verhaal begint heel spannend met een moord op een prostituee. Daarna volgt al snel het gedeelte waarin Melanie en Poppy verstoppertje aan het spelen zijn waarbij Poppy verdwijnt. Katy Gardner laat aan de hand van vele flashbacks zien wat het verhaal achter Melanie en Simon is, ze onderbreekt deze flashbacks alleen voor een stand van zaken in het onderzoek naar Poppy. Het boek eindigt met een heel sterk plot.

Katy Gardner bouwt de spanning en de karakters zorgvuldig op, dit zorgt ervoor dat je het boek niet meer weg wil leggen. Het enige minpuntje vind ik de tekst op de achterkant van het boek. Naar mijn mening is deze informatie niet helemaal correct en verklapt de inhoud van die tekst teveel van het plot. Ik vond dit erg jammer, want het deed voor mij toch iets af aan het boek, terwijl het boek zeer zeker de moeite waard is.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

3 reacties op “Katy Gardner – De zolderkamer”

 1. Antoinette avatar

  Hoi,

  Ik heb het boek liggen , lees eerst” Het verborgen raadsel” van Will Lavender uit.
  Ik zal je laten weten wat ik van “de zolderkamer”vond.

  Groetjes,
  Antoinette

 2. Antoinette avatar

  Hoi,

  Ik heb het boek liggen , lees eerst” Het verborgen raadsel” van Will Lavender uit.
  Ik zal je laten weten wat ik van “de zolderkamer”vond.

  Groetjes,
  Antoinette

 3. avatar
  Anoniem

  zoek het boek :door de ogen van een vrouw.
  muller-madej