Kim Moelands – Ademloos

Ademloos - Kim MoelandsHet verhaal
Ademloos volg je de lijdensweg naar de dood van Ron, het levensmaatje van Kim. Zonder hem lijkt het leven alle aantrekkingskracht verloren te hebben. En het was al niet makkelijk want Kim heeft dezelfde ziekte waar Ron aan sterft: Cystic Fibrosis, een rotziekte die je letterlijk de adem beneemt, die je dagelijks leven overheerst en waar je niet oud mee wordt.

In Ademloos vertelt Kim hoe ze vecht tegen onbegrip en onvermogen, tegen horrorfilm-broeders in het ziekenhuis en hoe ze haar geliefde uiteindelijk verliest. Tijd om te rouwen wordt haar nauwelijks gegund. Haar eigen conditie is wankel en ze ontkomt niet aan een ziekenhuisopname, zuurstofslang en rolstoel, niet aan de angst en niet aan de leegte.

Ademloos is het verhaal van een grote liefde, van menselijke moed, doorzettingsvermogen en veel verdriet. Maar ook van levenslust en humor. Met deze ‘twee wapens’ gaat Kim het leven weer te lijf. Gelukkig is er Balou, die malle hond uit Bosnië, die met haar eigen trauma’s worstelt maar Kim haar onverwaardelijke liefde schenkt. Ook als tegenslagen het leven blijven kleuren hebben ze oog voor dat kleine bloemetje, die vriendelijke postbode, die sexy buurman. En samen gaan ze ervoor…

Mijn mening
Aangezien ik regelmatig op de boekenwebsite Ezzulia te vinden ben, was Kim’s naam mij niet onbekend. Ook kreeg ik via het forum mee dat ze een aantal keren opgenomen was in het ziekenhuis, maar de precieze oorzaak was me ,eerlijk gezegd, altijd een beetje ontgaan. Toen ik er via de website achterkwam dat ze een boek had geschreven, wilde ik het boek graag aanschaffen.

Ik heb Ademloos gekocht om mee te nemen op huwelijksreis, hoe groot kan een contrast zijn, en ik heb het Ademloos gelezen. Ik heb nauwelijks gemerkt dat we zolang hebben gevlogen omdat ik zo in het boek gezogen werd. We hadden een nachtvlucht en toen ik op een gegeven moment ’s nachts om me heen keek was het hele vliegtuig donker en was alleen mijn lampje nog aan. Kim’s manier van schrijven is heel direct en raakt je waardoor je alles om je heen vergeet.

In Ademloos lezen we nauwgezet mee hoe Kim haar grote liefde en maatje Ron verliest aan een ziekte die ze zelf ook heeft. Kim omschrijft dit proces heel precies, wat ze zegt, wat ze denkt en alles wat daar tussen zit. Volgens mij is dat ook de kracht van het verhaal, doordat je zo in detail leest wat ze meemaakt, wordt je helemaal door haar verhaal opgenomen.

Tijdens het lezen leef je met Kim mee hoe ze na het verlies van haar grote liefde in een diep dal raakt. Terwijl ze met haar grote verdriet probeert om te gaan stuit ze tegen veel onbegrip van de ouders van Ron, wat haar ontzettend veel energie kost. Energie die ze toch al niet heeft dankzij haar ziekte. Haar verdriet, de stress, haar ziekte en het niet kunnen rouwen worden haar bijna fataal en dat is het punt waarop ze beseft dat ze nog niet klaar is met het leven.

Na het diepe dal krabbelt ze met ups en downs langzaam weer overeind. Ze vindt veel steun bij Balou, haar hond, en bij een medium die haar weer in contact brengt met haar grote liefde. Ze krijgt weer steeds meer zin in het leven, ze kijkt met op ogen de wereld in, de wereld zit vol verrassingen…

Aan het einde van het boek begrijp je dat alles vergankelijk is en dat je enorm moet genieten van het hier en nu. Neem alles goed in je op en geniet met volle teugen.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

2 reacties op “Kim Moelands – Ademloos”