Kluun – Komt een vrouw bij de dokter

Stijn en Carmen zijn ouders van de eenjarige Luna. Beide hebben een eigen bedrijf, zijn erg succesvol en hebben veel vrienden. Alles gaat ze voor de wind, totdat bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Twee jaar eerder was Carmen ook al voor een borstonderzoek in het ziekenhuis geweest. Nu blijkt dat er door de arts toen een fatale fout is gemaakt en dat de kanker daardoor al in een vergevorderd stadium is. Stijn en Carmen leggen het ene ziekenhuisbezoek af na het andere en samen gaan ze naar alle chemokuren.

Voordat de kanker werd geconstateerd bij Carmen bleek al dat Stijn een ‘monofoob’ is. Hij wil/kan niet monogaam zijn en daarom gaat hij regelmatig vreemd zonder medeweten van Carmen. Stijn worstelt met zijn gevoelens en heeft het erg moeilijk met het feit dat bij zijn mooie Carmen kanker is geconstateerd. De enige manier waarop hij ermee om kan gaan en lief voor haar kan zijn is vreemd gaan met bekende en onbekende van Carmen. Hij feest erop los in Ibiza en Amsterdam, maar zorgt er elke keer voor dat hij er is voor Carmen als ze naar het ziekenhuis moet voor een chemokuur. Carmen is op haar buurt erg trots op Stijn, hij is de enige man die altijd bij zijn vrouw is tijdens de chemo. De andere patiënten komen altijd alleen. Tijdens Carnaval in Breda ontmoet Stijn Roos, met haar begint hij een heftige seksrelatie en later een verhouding. Voor Stijn is dit iets nieuws, tot nu toe heeft hij alleen scharrels gehad maar nu begint hij echt iets te voelen voor Roos.

Mijn mening
Een vriendin van me raadde mij aan om het boek ‘Komt en vrouw bij de dokter’ van Kluun te lezen. Zij had het pas gelezen en vertelde dat het, het mooiste boek was dat ze tot nu toe heeft gelezen. Ze vertelde ook dat ze tranen met tuiten had gehuild en dit was haar nog nooit overkomen tijdens het lezen van een boek. Mijn interesse was gewekt.

‘Komt een vrouw bij de dokter’ is een eerlijke autobiografische roman. Kluun heeft een directe, begrijpelijke schrijfstijl waardoor het boek leest als een trein. Mooi detail zijn de toepasselijke zinnen uit liedjes die bovenaan elk hoofdstuk staan. En inderdaad… ik heb het niet droog gehouden tijdens het lezen van het boek en dat is me nog niet vaak overkomen. Maar eerlijk is eerlijk, het boek is niet alleen dramatisch, je moet ook regelmatig hardop lachen bij het lezen van sommige gebeurtenissen of gedachten.

Conclusie: een boek dat iedereen gelezen moet hebben!

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

7 reacties op “Kluun – Komt een vrouw bij de dokter”

 1. Anoniem avatar
  Anoniem

  Ik ben het met je eens Marieke. Dit is echt een boek dat je gelezen moet hebben. Het behoort ook tot 1 van mijn favoriete boeken. Toen ik eenmaal begon met lezen in dit boek, moest ik het ook in 1 keer uitlezen.
  Wat vind je van de Weduwnaar?

 2. Marieke IJsendoorn-Kuijpers avatar

  ‘De Weduwenaar’ vind ik ook een heel erg mooi boek, het is wel heel anders als ‘Komt een vrouw bij de dokter’. ‘De Weduwenaar’ leest weer net zo makkelijk weg maar straalt wel wat meer positiviteit uit.

 3. Ageeth avatar
  Ageeth

  Ook ik heb van dit boek genoten en wat nog wel een groter compliment voor dit boek is dat dit het enige boek is wat mijn vriend heeft uitgelezen !!

 4. Ageeth avatar
  Ageeth

  Ook ik heb van dit boek genoten en wat nog wel een groter compliment voor dit boek is dat dit het enige boek is wat mijn vriend heeft uitgelezen !!

 5. anoniem avatar
  anoniem

  In het boek heb ik niet gelezen dat stijn naar Ibiza gaat?

 6. avatar
  Anoniem

  Boek trof met recht in mijn hart!

 7. avatar
  Anoniem

  Boek trof met recht in mijn hart!