Lieneke Dijkzeul – De geur van regen

Het verhaal
Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op een jonge vrouw die zij ternauwernood overleefd. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben 1 ding gemeen: hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

Zo zet Lieneke Dijkzeul de toon in Een geur van regen met de reeds bekende inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol. Voor hem is deze zaak gecompliceerder dan anders, omdat hij er persoonlijker bij betrokken is dan hem lief is. Het eerste slachtoffer betreft namelijk zijn eigen medewerkster Renée. Als ze ontslagen wordt uit het ziekenhuis en niet naar haar eigen huis durft terug te keren, biedt hij haar onderdak.

Mijn mening
De geur van regen is het derde boek in de ‘Vegter’ reeks. Het verhaal opent superspannend met een aanval en al snel weet je ook wie de dader is. Toch blijft het boek spannend tot het einde omdat je je afvraagt wat de dader tot zijn acties drijft en of hij ermee wegkomt. Lieneke Dijkzeul heeft een hele mooie schrijfstijl en ze is heel sterk in het beschrijven van observaties. Daarnaast worden alle karakters in het boek erg goed uitgewerkt. Ik kijk nu alweer uit naar haar volgende boek omdat ik graag wil weten hoe het rechercheur Paul Vegter vergaat. Het was een genot om het boek te lezen en het boek verdient op z’n minst een Gouden Strop nominatie

Veel bekekenGeplaatst op

in

door