Lisa Jackson – De zevende doodzonde

Het verhaal
Abby Chastain is een vrouw die achtervolgd wordt door pijnlijke geheimen. Twintig jaar geleden heeft ze met afschuw gezien hoe haar moeder uit het raam van een inrichting voor geesteszieken sprong.

Abby is er altijd bang voor geweest dat zij op een dag ook krankzinnig zou worden.
In New Orleans waart een seriemoordenaar rond. De slachtoffers worden gedood in paren – geen connectie, geen duidelijk motief, geen echte aanwijzingen. Rechercheur Reuben Montoya gaat op onderzoek uit om de dader te ontmaskeren. Zijn enige aanwijzing is Abby, de voormalige echtgenote van een van de slachtoffers. Maar is ze wel te vertrouwen? Als er opnieuw lijken worden aangetroffen in perverse, geënsceneerde situaties, wordt Montoya’s opdracht tot een wanhopige race om een moordenaar te vinden die steeds dichter bij huis toeslaat…

Mijn mening
De zevende doodzonde is mijn eerste kennismaking met Lisa Jackson en wat voor één. Het verhaal heeft direct vanaf het begin je aandacht en wordt naarmate het verhaal vordert nagelbijtend spannend. In het boek lopen verschillende verhaallijnen naast elkaar: de gebeurtenissen rondom de dood van Faith Chastain (Abby’s moeder) twintig jaar geleden, de rechercheurs die de zaak onderzoeken en het verhaal van de moordenaar. Ondanks dat je veel over de motieven en hersenspinsels van de moordenaar leest, blijf je je tot het einde van het verhaal afvragen wie de moordenaar is.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

Eén reactie op “Lisa Jackson – De zevende doodzonde”

  1. Erik avatar
    Erik

    De zevende doodzonden… niet een boek dat ik normaal gekocht zou hebben maar ik had een trein reis van 3uur voor de boeg en moest iets te lezen hebben en zo dus toch gekocht(voor 5euro)het bleek een goude aankoop!

    het boek heeft alles humor spanning romantiek en voor al is het angst aan jagend meerdere keren gehad dat ik ik bed lag te lezen en snachts gewoon weg niet meer naar de wc durfde. het verhaal sleept je mee in de wereld van abby de hoofdrolspeelster. voor je het weet leef je met haar mee vrees je voor haar leven en haat je iedereen die haar kwaad wil doen of lijkt te willen doen.

    Een ding is zeker hij komt op mijn boekeplank bij mijn beste boeke te staan langs het niet te overtreffen “krondor”