Lisa Unger – Mooie leugens

Het verhaal
Wanneer Ridley Jones een mysterieus pakje ontvangt met daarin een foto en een briefje met daarop de vraag ‘Ben jij mijn dochter?’, stort haar wereld ineen. Ridley wordt gedwongen alles wat zij over zichzelf en haar familie weet in twijfel te trekken. Ze betreedt een duistere wereld waarvan zij het bestaan nooit had vermoed. Een wereld waar iedereen in haar leven een vreemde lijkt. Ridley heeft geen idee wie zij kan vertrouwen en wie iets te verbergen heeft – zelfs, of juist vooral, haar nieuwe geliefde, Jake, lijkt geheimen te hebben.

Mijn mening
Lisa Unger heeft een verrassende manier van schrijven, de hoofdpersoon in het boek, Ridley Jones, spreekt jou als lezer direct aan. Op die manier heb je het gevoel nog meer in het verhaal te zitten. Daarnaast begint het verhaal met het einde, maar daarmee geeft Lisa Unger niet het plot weg, integendeel, je interesse wordt gewekt om snel verder te lezen.

Het verhaal leest als een ritje in de achtbaan, er zit veel vaart in en veel onverwachte wendingen. Centraal in het verhaal staan de kleine en grote beslissingen (keuzes) die ieder in het leven neemt. Juist de kleinste beslissingen kunnen je leven helemaal veranderen.

‘Mooie leugens’ is het debuut van Lisa Unger, binnenkort komt haar tweede boek uit ‘Halve waarheden’ met wederom Ridley Jones als hoofdpersoon.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

4 reacties op “Lisa Unger – Mooie leugens”

 1. Anonymous avatar
  Anonymous

  Ik vond het een mooi boek. In het begin wat langdraadig maar als je daar overheen leest is het een leuk boek.

 2. ° Huppelmuisje ° avatar

  Hallo,
  Ik ben momenteel bezig in het boek Mooie Leugens van Lisa Unger. Ik hoop dat ik er evenveel plezier aan beleef en jullie reacties kan beamen :o)
  Het is wel ff wennen dat ze je zo persoonlijk aanspreekt, het is precies alsof je als lezer een gesprek hebt met het personage.

  Wel flink bedacht !

 3. ° Huppelmuisje ° avatar

  Ik ben momenteel dit boek aan het lezen, hopelijk beleefd ik er veel plezier aan en kan ik jullie reacties beamen. Het is wel ff wennen dat ze je zo persoonlijk aanspreekt, alsof je als lezer een gesprek hebt met het personage.
  Flink bedacht en voor mij de eerste keer dat ik zoiets lees.