LIV – Wraaklust

Het verhaal
Wat is er toch gebeurd met… Het was zo’n onschuldig idee, eigenlijk niets meer dan een hardop uitgesproken gedachte tijdens een redactievergadering: een serie artikelen over vroegere klasgenoten en wat er van hen is geworden. Maar niemand had kunnen vermoeden dat het zo zou eindigen…

Via de populaire website Schoolbank.nl komt Sascha de Ruiter, een jonge, ambitieuze journaliste bij het magazine B&G;, in contact met haar vroegere klasgenoten van de middelbare school. De meesten van hen heeft zijn in jaren niet meer gezien en de reacties op haar toenaderingspogingen zijn over het algemeen positief. Maar algauw merkt ze dat het beeld dat ze al die jaren van haar jeugd heeft gehad, wellicht vertekend is geweest. Dat haar voormalige klasgenoten zich anders voordoen dan ze zijn (of ooit waren) en dat sommige vetes nooit zullen verdwijnen. Maar ook dat vroegere liefdes opeens weer binnen handbereik liggen.
Het duurt niet lang voordat B&G; van alle kanten wordt aangeklaagd en er mysterieuze ongelukken gebeuren. Maar dat is niet alles. Sascha zelf raakt ook bekneld tussen keuzes die zij ooit in het verleden heeft gemaakt en de overtuigingen die haar vandaag de dag drijven.

Mijn mening
Aangezien het steeds populairder wordt om oud-klasgenoten via sites als Schoolbank.nl en Hyves op te zoeken vindt ik het onderwerp van het boek erg actueel. De schrijfstijl van Liv is lekker vlot en scherp en er zit veel vaart in. Jammer vindt ik wel dat de schrijfster weinig tijd besteed aan het uitdiepen van de karakters. Alleen de hoofdpersoon Sascha wordt uitgediept, de overige karakters blijven oppervlakkig omschreven.

De artikelen over de oud-klasgenoten die door Sascha in B&G; worden geplaatst vindt ik niet goed uit de verf komen. Het is niet van het niveau dat je normaal gesproken in tijdschriften tegenkomt en daardoor niet erg geloofwaardig.

Het verhaal kwam op mij niet over als een thriller, pas aan het einde als de ontknoping komt wordt het iets spannender. Alhoewel de ontknoping echter goed is en onverwacht wordt het verhaal ook daar niet nagelbijtend spannend, helaas.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door