Loes den Hollander – Dwaalspoor

Het verhaal
Het huwelijk van Rob en Lilian Dijkman lijkt stabiel. Toch is er iets mis. Grandioos mis. Lilian staat op het punt om haar geluk in een andere richting te zoeken, als Rob wordt vermoord. Ze blijft achter met tegengestelde gevoelens en met de onbehaaglijke gedachte dat er meer aan de hand is dan ze kan overzien. Ze heeft redenen genoeg om verschillende mensen uit haar omgeving te wantrouwen, zelfs haar eigen zoon. Als er een tweede dode valt, rijst de vraag of de moorden iets met elkaar te maken hebben. Lilian trekt haar conclusies en is ervan overtuigd dat ze haar leven weer kan oppakken. Totdat ze iets ontdekt waardoor ze haar mening drastisch moet herzien en haar veiligheid niet meer vanzelfsprekend is.

Mijn mening
Sinds ik ‘Zwanenzang’ heb gelezen ben ik fan van Loes. Haar schrijfstijl is heel prettig en spannend, vanaf de eerste regels van een boek weet ze je te boeien.

Wat ik zo mooi vind aan Dwaalspoor is de psychologie die wordt toegepast. De gedachtes van Lilian worden nauwkeurig omschreven waardoor je helemaal gaat meeleven met haar omdat je haar begrijpt (of wil begrijpen). Ook de gedachtes van de dader worden nauwkeurig en treffend omschreven. Ik vind dit heel goed gedaan van Loes, want het geeft het boek niet alleen onderhuidse spanning maar ook diepgang. Daarnaast vind ik die kleine aanwijzingen die ze tijdens het verhaal geeft erg sterk, Loes doet dit op zo’n manier dat ongeveer iedereen die in het verhaal voorkomt de dader zou kunnen zijn. Ook de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het verhaal veel vaart en spanning heeft. Kortom, gewoon een heerlijke thriller van Loes den Hollander, waarvan ik weer erg heb genoten.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door