Loes den Hollander – Naaktportret

Het verhaal
Ieder jaar als het mei wordt, dringt het verleden van Marijke van Manen zich genadeloos aan haar op in de vorm van steeds dezelfde nachtmerries. En dit jaar komt daar nog bij dat ze een onbestemd gevoel heeft over het ongeluk dat haar man is overkomen, over een rode auto die steeds in haar buurt lijkt rond te rijden en over de voorspellende dromen van haar stiefzoon. Er is een ongrijpbare dreiging haar leven binnengeslopen. Een dreiging die overal opduikt waar ze hem niet verwacht.

Als er steeds meer gebeurtenissen plaatsvinden die niet meer als toeval kunnen worden afgedaan, slaat de onrust toe. Marijke probeert in haar eentje te ontdekken wat er aan de hand kan zijn. Is er alleen dreiging of dient ze rekening te houden met daadwerkelijk gevaar? De angstvallig verborgen herinneringen aan haar verleden laten zich niet langer wegdrukken. Ze kan er niet omheen. Als ze erachter wil komen wat er precies aan de hand is, zals ze toch een keer moeten analyseren wat er jaren geleden in haar leven gebeurde…

Op het moment dat het tot haar doordringt dat ze actie moet ondernemen lijkt ze te laat te zijn. En ze ontdekt iets waar ze nooit op had gerekend.

Mijn mening
Na het lezen van ‘Vrijdag’ en ‘Zwanenzang’ was ik erg benieuwd naar het nieuwste boek van Loes den Hollander, ‘Naaktportret’.

De schrijfstijl van Loes den Hollander is wederom vlot. Ze weet met haar schrijfstijl je aandacht direct te pakken. Toch zijn alledrie haar boeken qua verhaallijn heel anders opgezet en dat is erg prettig en wel zo afwisselend. De verhaallijn in dit boek schiet voortdurend van het heden naar het verleden, met behulp van deze veelvuldig terugkerende flashbacks wordt het verleden van Marijke langzaam ontrafelt. Alle mooie en vooral pijnlijke herinneringen aan de gebeurtenissen in het verleden worden ontleed.

Het boek leest niet als een thriller maar meer als een spannende roman, dit komt doordat de gebeurtenissen in het verleden meer de boventoon voeren als de gebeurtenissen in het heden. Je bent meer nieuwsgierig naar de gruwelijkheden die Marijke heeft meegemaakt als naar de dreiging waarin ze zich nu bevindt. Neemt niet weg dat ‘Naaktportret’ voldoende onderhuidse spanning heeft om je na het lezen met een ongemakkelijk gevoel achter te laten.

Als je de boeken ‘Vrijdag’ en ‘Zwanenzang’ kon waarderen dan is ook dit weer een aanrader, alhoewel ik persoonlijk de eerste twee boeken net iets beter vond als ‘Naaktportret’.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

2 reacties op “Loes den Hollander – Naaktportret”

 1. Jos van Vogelpoel avatar
  Jos van Vogelpoel

  Met veel ontroering het boek “Naakt portret” gelezen. Alhoewel de spanning en de behoefte om het ineens in een ruk uit te willen lezen laat op gang kwam. Het slot
  was voor mij zeer aangrijpend. Ga zeker al
  je boeken lezen.

  Met vriendelijke groet,
  Jos v. V.

 2. Esther avatar
  Esther

  Gelukkig Happy End!
  Veel mooie wendingen en door het steeds terugkeren naar het verleden blijft het spannend.

  Ook ik ben benieuwd of een ander boek van Loes net zo mooi is…