Loes den Hollander – Vrijdag

Het verhaal
Het begon een paar weken geleden. Sandra stond voor de etalage van een schoenenwinkel in de Leidsestraat. Er stonden geen mensen naast haar. Ook niet achter haar, zag ze, toen ze achterom keek. Dat was vreemd, want ze had het gevoel dat er iemand in de buurt was. Sinds die middag heeft ze regelmatig de indruk dat ze wordt gevolgd.

Sandra van Dalsum heeft het in haar leven prima voor elkaar. Ze is mede-eigenaresse van drie modezaken, ziet er voor haar 48 jaar goed uit en houdt er minnaars op na, zonder dat haar echtgenoot daar een probleem van maakt. Toch baart de jongere man met wie ze op dit moment een overspelige relatie heeft, haar zorgen. Want met deze scharrel gaat ze te ver, véél te ver zelfs…

Vandaar dat ze zich gewongen ziet er een punt achter te zetten. Maar een paar dagen nadat Sandra heeft besloten om hem dit mee te delen, wordt haar minaar vermoord. In het hotelletje waar hij en Sandra elkaar treffen… En waar hij op dat moment met een andere vrouw in bed lag.

Deze gruwelijke ontdekking brengt een enorme schok teweeg, maar het leven van Sandra verandert pas écht in een nachtmerrie als duidelijk wordt dat de moordenaar het weleens op haar gemunt zou kunnen hebben. Ze moet onderduiken. Sandra van Dalsum, de vrouw die haar leven zo perfect geregeld had, moet nu de regie erover uit handen geven.

Wanneer Sandra echter besluit om haar onderduikadres te verlaten om het heft weer in eigen handen te nemen, slaat de realiteit onmiddelijk genadeloos toe…

Mijn mening
Direct nadat ik ‘Zwanenzang’ had gelezen ben ik aan ‘Vrijdag’ begonnen. Ook ‘Vrijdag’ is een heerlijk boek om te lezen. Het is razend spannend en het is wederom onmogelijk om het boek aan de kant te leggen omdat je gewoon wilt weten wat er gaat gebeuren. De personages en de onderlinge verhoudingen zijn zorgvuldig uitgewerkt in dit boek. Veel meer wil ik er niet over schrijven, je moet beide boeken vooral lekker zelf gaan lezen. Loes den Hollander is zeker een schrijfster om te volgen in de toekomst, ik hoop dat er weer snel een nieuw boek van haar uitkomt.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

3 reacties op “Loes den Hollander – Vrijdag”

  1. Erwin avatar
    Erwin

    Mooi boek wat lekker weg leest met veel herkenbaars.