Maaike Gerritsen – De achterblijvers

Het verhaalroman Maaike Gerritsen de achterblijvers - mijnboekenkast - boekrecensie website
De Achterblijvers gaat over twee levens die onverwacht bij elkaar komen. Een tienermeisje dat haar weg probeert te vinden in het leven en een tandarts op leeftijd die juist terugblikt, en zijn soms wat onhandig gemaakte keuzes voor zichzelf probeert te rechtvaardigen. Na een kerstvakantie in Thailand is voor Fae en haar ouders niets meer wat het was. Sprengler moet zijn werkzaamheden als forensisch odontoloog in Thailand onverhoeds afbreken na een ingrijpende gebeurtenis thuis. Jaren later komt de jonge Fae de tandartspraktijk van Sprengler binnenlopen. Het contrast tussen deze twee mensen kan niet groter zijn en de ontmoeting is het begin van een bijzondere vriendschap.

Mijn mening
Dit boek heb ik ook weer gedownload via Elly’s Choice, gezien het feit dat ik de schrijfster nog niet ken zou ik anders niet zo snel in aanraking zijn gekomen met dit boek. Ik had er eerlijk gezegd moeite mee om door het begin van het verhaal te komen, om de één of andere manier boeiden de personages niet meteen en vond ik de vooruit- en terugblikken in de tijd niet duidelijk te volgen. Ik twijfelde of ik het boek aan de kant zou leggen of door zou lezen en ben blij dat ik voor het laatste had gekozen. Halverwege het boek kreeg het verhaal me te pakken en kregen de personages met hun bijbehorende gedachten en handelingen meer vorm en diepgang, waardoor ik weer gretig werd om verder te lezen. Van mij had het einde van het verhaal nog iets meer uitgewerkt mogen worden, maar dat is natuurlijk persoonlijk, zelf had ik graag nog iets meer willen weten over hoe de twee hoofdpersonages zich ontwikkelen. Al met al is het wel een boek wat nadat je het gelezen hebt nog een poosje in je hoofd blijft zitten, waardoor je niet gelijk door wil met het lezen van een ander boek.

[bol_product_links block_id=”bol_5a4d44c209e87_selected-products” products=”9200000021924345″ name=”De achterblijvers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

2 reacties op “Maaike Gerritsen – De achterblijvers”

 1. Gabby Naus - van den Heuvel avatar
  Gabby Naus – van den Heuvel

  Ik had hetzelfde bij het einde: het kwam te plotseling!
  Maar wel een bijzonder verhaal, ben blij dat ik het gelezen heb.

 2. Gabby Naus - van den Heuvel avatar
  Gabby Naus – van den Heuvel

  Ik had hetzelfde bij het einde: het kwam te plotseling!
  Maar wel een bijzonder verhaal, ben blij dat ik het gelezen heb.