Maan – Lucinda Riley

Maan is het vijfde deel van Lucinda Riley’s serie over de Zeven Zussen en dit deel verteld het verhaal van Tiggy (Taygete) D’ Aplièses, de vijfde adoptiedochter van Pa Salt.

Flaptekst
Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.
Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?
Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

Mijn mening
Wederom heeft Lucinda Riley een heerlijk meeslepend verhaal geschreven, het concept (ondanks dat dit alweer het vijfde boek is) verveelt me nog geen moment. Alle verhalen zijn zo verschillend van elkaar door de verschillende culturen en afkomst van de verschillende zussen. De geschiedenis van de biologische familie van Tiggy zit vol temperament en passie en je wordt helemaal meegenomen naar de zigeunergemeenschap van Granada omstreeks 1912. Grappig detail is dat Tiggy al wel weet wat haar afkomst is, maar dat dit deel veel meer gaat over hoe Tiggy in het leven staat en hoe ze zich ontwikkelt.

Ik heb genoten van deel vijf en zal nu af moeten wachten tot deel 6 en 7 verschijnen, totdat ik me weer onder kan dompelen in het wel en wee van de zussen. Tja en bedenken wat we in de tussentijd zullen gaan lezen….

Veel bekekenGeplaatst op

in

door