Marelle Boersma – SchaduwspeleN

Schaduwspelen - Marelle BoersmaHet verhaal
Of sport een eerlijke strijd was, bleef een terugkerende vraag. Mensen waren toch verschillend? Lange benen, genetische afkomst, en natuurlijk doorzettingsvermogen. Maar daarnaast was er de altijd aanwezige maar verborgen doping. Ze had het altijd verworpen. Want waar lag de grens? Wat was acceptabel en wat was ronduit levensgevaarlijk?

Centraal in het verhaal staat sport en het opbouwen van spieren, al dan niet met behulp van (genetische) doping en veroudering en het tegengaan van de aftakeling van spieren. Hoe gaat topatlete Maud om met de druk waaronder ze staat? Ze heeft heel veel gelaten voor sport en hanteert met een ijzeren discipline een levenstijl waarbij zij het beste kan presteren in de sport. Ze staat voor eerlijkheid in de sport en heeft altijd een grote afkeer gehad van doping. Maar wat als er een middel bestaat wat niet te detecteren is bij dopingcontroles? Hoe gaat Maud om met het feit dat één van haar trainingsmaatjes niet meekan naar China omdat ze positief is bevonden tijdens een dopingcontrole. Een ander trainingsmaatje Lucinde is wel mee naar China, maar zij stort in tijdens een training en wordt opgenomen in het ziekenhuis, met mysterieuze klachten.

In het luxueze Holland Anti-aging Centrum werken Pien en Chris hard aan hun doel, het bekendste en best aangeschreven Anti-aging Centrum worden van Nederland en Duitsland. Ze werken met de nieuwste anti-aging technieken en diëten, hierbij nemen ze soms weleens wat risico wat soms goed en soms minder goed uitpakt. Een aantal mensen worden in het centrum onwel en hebben mysterieuze klachten.

Journaliste Fenna en fotograaf Ruud, worden naar China uitgezonden om voor hun tijdschrift een reportage te maken over de Nederlandse topatletes, waartoe ook Maud behoort. Als snel vermoedt Fenna dat één van de atletes genetische doping gebruikt, wat doet Fenna met deze informatie…

Mijn mening

Via de website Ezzulia (hoe kan het ook anders), werd ik nieuwsgierig gemaakt naar het nieuwe boek van Marelle Boersma. Ik had nog niet eerder iets van deze schrijfster gelezen en dat maakt me altijd extra nieuwsgierig naar een boek. Hoe vertelt ze het verhaal, wat voor schrijfstijl heeft ze, hoe komen de personages tot leven etcetera. Allemaal vragen die me bezig houden voordat ik aan een boek van een voor mij nog onbekende schrijfster begin.

Ik ben geen grote sportfan, maar ik kijk wel altijd erg graag naar de Olympische Zomerspelen. Dat het verhaal over de aankomende spelen in China gaan maakte het voor mij extra interessant omdat mijn vriend onlangs op vakantie in China (Beijin, Shanghai) is geweest. Hij kwam met vele foto’s en verhalen thuis en had ook het ‘Birdsnest’ gezien.

SchaduwspeleN had vanaf het begin direct mijn aandacht, in prettige korte hoofdstukken geeft Marelle Boersma twee verhaallijnen weer die eerst langs elkaar heen lopen maar op een mooie manier steeds meer met elkaar worden verweven.

De personages en hun beweegredenen worden duidelijk neergezet en de verhaallijnen worden goed uitgewerkt en komen heel mooi samen.

Ik heb heel erg genoten van het boek en ik ga zeker meer lezen van Marelle Boersma. Ik vond het een goed en spannend verhaal en de schrijfstijl van Marelle Boersma is heel prettig. Bovendien ga ik deze zomer met nog een beetje extra interesse naar de Olympische Spelen in China kijken.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door