Marianne en Theo Hoogstraaten – Een middag aan zee

Het verhaal
Veertien jaar geleden verdween Magda’s dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost en Magda heeft nog altijd grote moeite om het verleden af te sluiten.

Wanneer Magda op een dag haar mail checkt, leest ze een even mysterieus als schokkend bericht van een ‘vriend’ die meer weet van de verdwijning. Hij zegt haar dat ze het verleden moet vergeten omdat de waarheid te verschrikkelijk zou zijn…

De politie beschouwt het bericht als nieuw bewijs en besluit de zaak te heropenen. Nieuwe mails en aanvullende getuigenverklaringen rakelen het verleden op en Marga raakt steeds meer geobsedeerd door de vermissing van haar dochter. Ze vindt het onverteerbaar dat iemand meer weet dan zij en wil hoe dan ook weten wat er precies gebeurd is. Wanneer ook haar familie aandringt om het verleden te laten rusten, spoken steeds meer vragen door Magda’s hoofd. Wie is de mysterieuze mailer? Wat wil hij verborgen houden? En weet haar familie er misschien meer vanaf?

Mijn mening
‘Een middag aan zee’ is de eerste literaire thriller van het schrijversechtpaar Marianne en Theo Hoogstraaten. Het is een heerlijk spannend boek, met een onverwachte ontknoping. In het begin moest ik een beetje wennen aan de schrijfstijl van het duo want die vond ik hier en daar wat verwarrend, maar gaandeweg in het boek had ik hier geen last meer van. Zeker richting het einde van het verhaal is het moeilijk om het boek aan de kant te leggen. De gevoelens van de personages zijn mooi omschreven en de spanning wordt goed opgebouwd. Het verbaasde me dat het boek al in 2005 is uitgekomen en dat ik het nu pas ontdekte, in mijn ogen verdiend het boek meer bekendheid.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

2 reacties op “Marianne en Theo Hoogstraaten – Een middag aan zee”

  1. Anonymous avatar
    Anonymous

    Theo Hoogstraaten is een goede schrijver. Veel spannende boeken erg interresant ook allemaal. Het gaat in zijn boeken veel over verschillende culturen in Nederland.

  2. Anonymous avatar
    Anonymous

    Theo Hoogstraaten is een goede schrijver. Veel spannende boeken erg interresant ook allemaal. Het gaat in zijn boeken veel over verschillende culturen in Nederland.