Mariekeleest boeken jaaroverzicht 2022 lr

Mariekeleest boeken jaaroverzicht 2022

Ik had mezelf, via de Reading Challenge van Hebban, als doel gesteld om in 2022 85 boeken te lezen. Dit is niet gelukt, het werden er 71 in totaal, maar het was hoe dan ook een heerlijk leesjaar. En wat een leesinspiratie krijg ik van alle mede bookstragrammers en uitgeverijen, zo leuk om hier deel van uit te maken.

De gelezen boeken die van mij vijf sterren hebben gekregen en dus mijn persoonlijke favorieten waren in 2022:

De CaminoAnya Niewierra
Het schuilhuisRachel van Charante
Gemmetje VictoriaYvonne Keuls
Wat ik eerder had willen wetenMarian Mudder
Win WinJan van der Cruysse
Droom grootEva Jinek
Na de valGert-Jan van den Bemd
OnderwegBente van der Wouw
Goed zoals je bentFrederike Mewe
Jij mag alles zijn Griet op de Beeck
De liefdeshypotheseAli Hazelwood
De tijdontkennerIlse Ceulemans
Vrije vogelsIlja Gort
Sant ‘AnnaJerrad Hoff

En nu op naar een nieuw leesjaar, ik heb de Reading Challenge 2023 op 75 boeken gezet, ik ben heel benieuwd welke auteurs en boeken mij komend jaar gaan verrassen. Kom maar op, ik heb er zin in…

Win Win van Jan van der Cruysse en Sant ‘Anna van Jerrad Hoff zijn boeken die ik zonder Hebban of Bookstagram nooit ontdekt zou hebben. Ik zou de boeken, gebaseerd op de cover en de titel (en dat is puur een persoonlijke smaak) niet snel opgepakt hebben in de boekwinkel, maar wat hebben de beide boeken mij verrast. Voor mij onbekende auteurs en beide boeken totaal verschillend van elkaar maar ik heb van beide ontzettend genoten.

 • Mariekeleest boeken jaaroverzicht 2022
  Mariekeleest boeken jaaroverzicht 2022
  Bekijken
 • Top 3 non-fictie boeken van Marieke
  Top 3 non-fictie boeken van Marieke
  Bekijken
 • Mijn favoriete boeken
  Mijn favoriete boeken
  Bekijken

Geplaatst op

in

door

Welkom! Ik ben Marieke IJsendoorn en Mariekeleest.nl (voorheen MijnBoekenkast.eu) is mijn boekenrecensie website. Ik beheer o.a. een Minibieb in de Tomakker in Nuenen. Door je regelmatig te voorzien van de nodige boekentips en reviews ontdek jij hopelijk jouw volgende boek en nog veel meer leesplezier.

Boekreviews, leestips en boekenblog van Marieke IJsendoorn