Mea Culpa – Clare Mackintosh

Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend.
Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel.
Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Mijn mening

Een vriendin van mij had me dit boek alweer een hele poos geleden aangeraden, maar aangezien ik een haat/liefde verhouding heb met thrillers (ik moet er echt voor in de stemming zijn, anders vind ik ze te eng) en mijn ‘nog-te-lezen’ een soort van oneindig is, was het er nog niet van gekomen dit boek te lezen.

Mea Culpa is mijn eerste kennismaking met auteur Clare Mackintosh en was toentertijd haar debuutboek, inmiddels is ze internationaal bekend met haar boeken. Clare Mackintosh heeft zelf bij de politie gewerkt en een zaak waarbij een negenjarige jongen werd doodgereden, de nasleep hiervan en de dood van haar eigen zoon was voor haar de aanleiding tot het schrijven van dit debuut.

Het boek bestaat uit twee delen en het duurde even voordat ik goed in het verhaal kwam. Echter nadat ik deel één had uitgelezen kwam ik tot de ontdekking dat ik dit gehele deel op het verkeerde been ben gezet en dat alles anders in elkaar steekt dan je denkt. Je begint hierdoor enorm geïntrigeerd aan het tweede deel van het verhaal, je weet dat er iets niet klopt maar je hebt nog geen idee wat en dat maakt het verhaal heel beklemmend. Uiteindelijk vallen beetje bij beetje de puzzelstukjes op zijn plaats en zit het verhaal verrassend goed in elkaar. Ongelooflijk dat dit een debuutthriller van iemand is, ik heb ervan genoten.  

Veel bekekenGeplaatst op

in

door