Mo Hayder – Vogelman

Het verhaal
De moordbrigade van de Londense politie stuit op een gruwelijke vondst op een braakliggend terrein in Greenwich. Ze vinden vijf lichamen van jonge vrouwen die op rituele wijze zijn vermoord en vervolgens gedumpt.

De jonge rechercheur Jack Caffery is vastbesloten om deze moordzaak op te lossen. Deze vastberadenheid komt voort uit zijn jeugd, de onopgeloste moord op zijn broer Ewan blijft hem dwarszitten.

Na sectie op alle vijf de lichamen wordt al snel duidelijk dat ze één gruwelijk detail met elkaar gemeen hebben. Alle vijf de lichamen hebben naast het hart een ingenaaid vogeltje zitten. Detail: het vogeltje is levend ingenaaid. Als vervolgens ook nog duidelijk wordt dat de dader een necrofiel is zijn de gruweldaden compleet. Alle vijf de vrouwen blijken hoeren te zijn die alle vijf regelmatig in het café Dog and Bell komen. Vooralsnog is dit de enige aanwijzing die het team heeft.

Jack Caffery en zijn team beginnen aan een race tegen de klok want wanneer zal deze psychopaat weer toe slaan? Jack Caffery heeft het echter niet makkelijk binnen zijn eigen team. Eén rechercheur is erop uit om een getinte jongen voor de moorden aan de schandpaal te nagelen. Terwijl Jack erbij blijft dat ze de verkeerde te pakken hebben. Met de steun van zijn baas Maddox probeert Jack uit alle macht een profiel van de psychopaat te maken. Als Jack vervolgens verliefd wordt op een ex-hoertje neemt het verhaal een spannende wending…

Mijn mening
Het verhaal zit ijzersterk in elkaar en het plot is compleet verrassend. De manier waarop Mo Hayder de gruwelen die plaats vinden omschrijft is angstaanjagend realistisch. Het mooie van de manier van schrijven van Mo Hayder vind ik de manier waarop ze rechercheur Jack Caffery omschrijft. Ze gaat niet alleen in op de gebeurtenissen maar beschrijft daarnaast ook uitgebreid wat Jack Caffery doormaakt.

Ik moet toegeven dat ik in het begin niet wist wat ik van het boek moest verwachten. Ik vond het verhaal wat traag op gang komen. Maar zodra het verhaal je meezuigt ben je verkocht!

Let wel op: dit boek is geschikt voor lezers met een sterke maag. Zelf heb ik een paar keer mijn ontbijt moeten laten staan tijdens het lezen van dit boek.

Veel bekekenGeplaatst op

in

, , ,

door

Reacties

Eén reactie op “Mo Hayder – Vogelman”