Mooie Moorden 2 De punt – Tica Morgan

Terwijl het eiland Goeree-Overflakkee nog aan het bijkomen is van de moordzaak uit deel 1 van deze serie, heeft rechercheur Zoë Janssen in haar privéleven de liefde weer gevonden. Daarnaast is de relatie tussen haar en haar ex beter dan ooit en zit haar carrière in de lift.

Helaas komt er een aangrijpende verkrachtingszaak op Zoë’s pad, Hetty een streng gereformeerd meisje meldt zich op het politiebureau. Ze geeft aan te zijn verkracht en stemt in om zichzelf lichamelijk te onderzoeken, het is duidelijk dat het een brute verkrachting moet zijn geweest. Toch besluit het meisje geen aangifte te doen en mogen Zoë en haar collega’s niks naar buiten brengen over deze verkrachting. Wanneer later hetzelfde meisje vermist blijkt en uiteindelijk dood wordt teruggevonden begint het onderzoek naar wat haar is overkomen… Privé ontvangt Zoë geheime codes van de vermiste tbs-er Sven van der Linde die erop uit is haar uit te dagen en een spel met haar te spelen.

Dit boek is het tweede deel in de ‘Mooie Moorden’ serie, persoonlijk vond ik dit deel iets minder goed als het eerste deel. Er zat wat minder spanning in de tweede deel en voor mijn gevoel ging het in dit deel veel minder over de zaak. Naarmate de bladzijde vorderde en er dus steeds minder bladzijdes overbleven om nog te lezen dacht ik al ‘dat wordt een korte ontknoping’. Dat vond ik erg jammer, daar had nog wel iets meer aandacht naar toe mogen gaan. De verhaallijn van Sven van der Linde maakt dat je sowieso weer door wil gaan in deel 3. Hopelijk daarin weer iets meer aandacht voor de zaak die speelt.

Veel bekekenGeplaatst op

in

, ,

door