Moord op de moestuin – Nicolien Mizee

Ik geef het toe, ik kijk erg graag naar programma’s over boeken en ‘Boek van de maand’ bij DWDD vind ik ook heel erg fijn om naar te kijken. In februari was het boek van maand ‘Moord op de moestuin’ en daar werd op zo’n heerlijke manier over verteld dat ik het wel moest aanschaffen als ebook (helaas was het boek nog niet beschikbaar met mijn Kobo-Plus abonnement maar ik wilde er niet op wachten ;-).

Het verhaal speelt zich af op Landgoed Groenlust en de bijbehorende moestuinen, waar hoofdpersoon Judith met haar man Thijs in een boswachterswoning trekken, zodat Thijs kan herstellen van zijn hartaanval. Samen met haar schoonzus Cora en zwager Ab brengen ze hier in de zomer door. In de op het eerste oog lieflijke moestuintjes, spelen zich veel intriges en onderlinge haat en nijd af en nadat Judith een schedel ontdekt in haar tijdelijke moestuin krijgt het verhaal een ‘whodunit’ wending en wordt er een heerlijke, ongemakkelijke spanning in het verhaal aangebracht.

Nicolien schrijft met heel veel humor en vaart en de personages worden zo karakteristiek en haarfijn omschreven dat het een genot is om te lezen.

Één passage uit het boek sprak me persoonlijk heel erg aan omdat ik het zo mooi omschreven vond, dat ik er een printscreen van had gemaakt:
Dit had ik vaker meegemaakt en toch bleef het me verbazen, hoe zelfs intelligente mensen bleven steken in die éne groef: waarom moet mij dit overkomen? Volksstammen aardige, intelligente en rechtschapen mensen gingen aan die zinloze vraag ten onder.

Een heerlijke aanrader om te lezen nu het mooie lenteweer op komst is en je fantasie lekker de vrije loop laten bij de verfijnde pennenstreken van Nicolien Mizee.

Flaptekst overgenomen van de website van de uitgeverij
Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daartoe wordt een boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door