Nicci Gerard – In het maanlicht

Het verhaal
Gaby zit al twintig jaar met dezelfde vraag, waarom is haar beste vriendin Nancy twintig jaar geleden plotseling uit haar leven verdwenen zonder taal of teken achter te laten? Wanneer Gaby haar zoon Ethan wegbrengt naar de universiteit waar hij gaat studeren en waar hij op kamers gaat wonen, besluit Gaby niet de trein terug te nemen naar Londen, maar de trein de andere kant op te pakken. In een afgelegen dorp vindt ze Nancy, die daar sober en alleen woont. Wanneer Nancy aangeeft dat ze voor een paar dagen weggaat, grijpt Gaby haar kans om in te breken bij Nancy en te zoeken naar de antwoorden op de vragen die Gaby al zolang bezig houden. Haar zoektocht heeft grote gevolgen voor veel betrokkenen en zet het leven van Gaby en haar dierbaren op zijn kop.

Mijn mening
In het maanlicht is de derde soloroman van de vrouwelijke helft van het succesvolle thrillerschrijversechtpaar ‘Nicci French’. Voor degene die van Nicci Gerard ook thrillers verwachten: let op de soloboeken van Nicci Gerard zijn geen thrillers maar romans.

Het verhaal is meeslepend geschreven en Nicci Gerard laat zien dat ze een groot inlevingsvermogen heeft. De gevoelens van de hoofdpersonen zijn heel treffend omschreven, bijvoorbeeld hoe het voelt om uit huis te gaan en op jezelf te gaan wonen en hoe het voelt om voor de eerste keer verliefd te zijn. Eigenlijk staan de gevoelens van de hoofdpersonen centraal in dit boek. Alles draait om wat zij meemaken en hoe zij zich voelen. Het is zo’n boek dat je na de eerste pagina’s niet meer weg kunt leggen en dat je met een warm gevoel neerlegt wanneer het uit is.

In het maanlicht is een gevoelige, psychologische roman over veertigers en jongeren, liefde en relaties, familiebanden en geheimen.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door