Nick Stone – Mister Clarinet

Het verhaal
Het was een klus die privédetective Max Mingus niet kon weigeren: 10 miljoen dollar om het zoontje van miljardair Allain Carver – inmiddels drie jaar vermist – op te sporen.

De kleine Charlie verdween op Haïti, waar al decennialang regelmatig kinderen spoorloos verdwijnen. Het eiland waar voodoo een grote rol speelt en geruchten rondgaan over zwarte magie en de mythische figuur Mister Clarinet. Hij zou al sinds mensenheugenis kinderen weglokken bij hun ouders.

Maar kan de waarheid nog schokkender zijn dan de legende?

Om daar achter te komen moet Max slagen waar zijn voorgangers hebben gefaald. En met die voorgangers is het bijzonder slecht afgelopen. Langzaam wordt deze klus veel meer dan het opsporen van Charlie en het cashen van miljoenen – het wordt een kwestie van leven en dood.

‘En dan nog iets,’ zei Carver aan het eind van zijn verhaal. ‘Als u de opdracht aanneemt, komt er gevaar bij kijken… Veel gevaar zelfs.’
‘Hoezo dat?’ vroeg Max.
‘Uw voorgangers… Nou, het is niet goed met ze afgelopen.’
‘Zijn ze dood?’
Een korte stilte. Carvers gezicht werd grimmig en zijn huid verloor iets van kleur. ‘Nee… niet dood,’ zei hij ten slotte. ‘Erger. Véél erger.’

Mijn mening
Een recensie in de Veronica-gids was de aanleiding om dit boek aan te schaffen. De schrijver van de recensie was erg lovend over het debuut van Nick Stone en dus was mijn interesse gewekt.

Ik heb Mister Clarinet ervaren als een spannend en interessant boek. Er wordt veel aandacht besteed aan het land Haïti, de politiek en de rituelen (voodoo en zwarte magie). Het verhaal komt rustig op gang, de hoofdpersoon Max Mingus wordt eerst uitgebreid omschreven en het verhaal wordt rustig opgebouwd. Pas op de helft van het boek begint het spannender te worden. Daarmee wil ik niet zeggen dat de eerste helft van het boek saai is, het is juist nodig om het verhaal stevig op te bouwen. Het plot van het verhaal komt als een totale verrassing en dat vind ik erg knap.

Het verhaal is dus zeer zeker de moeite waard om te lezen. Ik ben wel van mening dat je qua lezen een beetje doorzettingsvermogen moet hebben omdat het boek pas op de helft (van de 457 pagina’s spannend wordt). Een sterke maag is ook wenselijk, mijn maag had toch wat moeite met bepaalde passages. Maar… als dit alles geen probleem is dan wens ik je veel leesplezier met dit boek en dan wordt je moeite zeker beloond. Zelf kijk ik alvast uit naar het volgende boek van Nick Stone aangezien dat weer een Max Mingus thriller gaat worden.
[button link=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=2688&f=TXL&url=http%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fmister-clarinet%2F1001004004925099%2F&name=nick%20stone&subid=de%20clarinet” color=”green” title=”Bestel Nick Stone – de Clarinet bij bol.com” target=”blank” size=”large”]Bestel bij Bol.com[/button]

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

Eén reactie op “Nick Stone – Mister Clarinet”

  1. Erik avatar
    Erik

    Dan heb je wel een zeer zwakke maag hoor. Ik ben erger gewoon …