Mooie Moorden 1 Volgerland – Tica Morgen

Zoë Janssen is rechercheur op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Ze is gescheiden en heeft co-ouderschap samen met haar ex-partner over hun twee zoontjes Fer en Bing. Op het eiland is doorgaans niet zo veel te beleven voor een rechercheur als Zoë totdat er een bizarre moord plaatsvindt. Al snel volgt een tweede moord en vrijwel meteen is duidelijk dat beide moorden aan elkaar gelieerd zijn. Wat is het motief van de dader en wie wordt het volgende slachtoffer? De druk op het onderzoeksteam neemt toe, kunnen ze de dader ontmaskeren en voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. Tegelijkertijd speelt er een andere zaak waardoor Zoë en haar gezin beveiligd moeten worden. Kan Zoë het hoofd koel houden en doen waar ze zo goed in is, namelijk alle puzzelstukjes in elkaar laten passen en de dader stoppen en inrekenen?

Dit boek stond al even in de boekenkast te wachten om gelezen te worden en is mijn eerste kennismaking met de boeken van Tica Morgen. De mooie cover en het feit dat het Nederlandse whodunnit is spraken me erg aan.

Zelf ben ik nauwelijks bekend met het eiland Goeree-Overflakkee, maar dat is geen belemmering tijdens het lezen. De hoofdpersoon Zoë is als rechercheur onzeker in haar eigen kunnen terwijl ze bekend staat als een goede en bekwame rechercheur, we lezen dus over haar struggles hoe ze hier mee om gaat. Ook haar privéleven wordt uitvoerig beschreven waardoor je Zoë vrij goed leert kennen en haar persoon goed vorm krijgt in het verhaal. De zaak waar ze aan werkt is heel intrigerend en samen met Zoë en haar team puzzel je als lezer mee naar het hoe en waarom van de moorden en uiteraard ook door wie. Het is een relatief dun boek met 187 bladzijdes waardoor je snel door het boek heen vliegt en een paar fijne leesuurtjes hebt. Doordat één verhaallijn een open eind heeft maakt het je nieuwsgierig naar het tweede deel waar ik inmiddels ook al aan begonnen ben.

Veel bekekenGeplaatst op

in

, ,

door