Mooie Moorden 6 Haringvliet – Tica Morgan

Haringvliet is het 6e en laatste deel van de Mooie Moorden serie en ik heb deze serie in één week verslonden.

In dit deel onderzoekt zoekt Zoë en haar team onder leiding van haar collega Linda een dubbele moord en een speedboot die gestolen is, deze zaak wordt echter steeds omvangrijker en vergt het nodige van het hele team. Tegelijkertijd wordt Zoë opgeslokt door de grote finale die eraan zit te komen tussen haar en de ontsnapte tbs-er Sven van der Linde. Ze weet dat hij van alles in petto heeft en haar tot het uiterste zal gaan drijven maar hoe en wanneer dat zijn de grote vragen. Ze probeert samen met haar inmiddels goede vriend Leo Sven voor te blijven maar dit drijft haar steeds vaker tot grote angsten omdat ze het gevoel heeft dat Sven steeds verder onder haar huid kruipt. De zorgen over haar gezin, met name haar kinderen en haar zus en haar liefdesleven en de complexe zaak waar ze aan mee werkt, groeien haar boven het hoofd. Als Sven dan ook nog op verschillende manieren boodschappen voor haar achterlaat, drijft Zoë steeds verder richting de afgrond. Wie gaat deze finale winnen, Sven of Zoë?

Het is lang geleden dat ik een serie zo achter elkaar heb verslonden en dat ik niet de behoefte had om tussendoor iets anders te lezen. De verhaallijn van Zoë en Sven speelt zo’n belangrijke en spannende rol in de serie dat dit ervoor zorgt dat je gewoon verder wil lezen.
De dubbele moordzaak met de criminele familie in Brabant en alles wat erbij kwam kijken vond ik af en toe net iets te ingewikkeld worden maar het kat en muis spel tussen Zoë en Sven was om van te smullen. Het stuk naar het einde toe was alleen even omschakelen, daar gingen de gebeurtenissen ineens heel snel. Het was wel een verrassend bedacht plot, ik weet niet of het heel geloofwaardig is (aangezien ik geen spoilers weg wil geven zal ik er niet verder op in gaan), maar om te lezen was het wel alsof je in een achtbaan zat. Wat mij betreft mogen er meer boeken komen van Tica Morgan met Zoë in de hoofdrol.

Veel bekekenGeplaatst op

in

, ,

door