Saskia Noort – De eetclub

Het verhaal
Evert Struyk is gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en een succesvol zakenman. Zijn vriendenclub is daarom verbijsterd als blijkt dat Evert zijn eigen huis in brand heeft gestoken en zichzelf, zijn vrouw Babette en zijn kinderen heeft gedrogeert. Zijn vrouw en kinderen overleven het drama op het nippertje, Evert overlijdt in het vuur.

De vijf bevriende echtparen wonen allemaal in hetzelfde dorp. Ze komen eigenlijk uit Amsterdam maar zijn in het dorp gaan wonen om hun kinderen veilig op te laten groeien. Het was voor hun allen erg wennen in het dorp, hun sociaal leven en hun huwelijk gingen erop achteruit, bovendien is het moeilijk om nieuwe vrienden te maken in een rustig dorp. Ze zijn ontzettend blij als ze elkaar ontmoeten en besluiten direct een eetclub op te zetten met elkaar.

Na het overlijden van Evert vangt Karen haar vriendin Babette op in huis. Karen komt er al snel achter dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo vanzelfsprekend zijn als ze dacht. Karen komt erachter dat haar vrienden vinden dat de dood van hun vriend Evert, niet in hun schijnwereld van wijn drinken, lekker eten en dure spullen kopen past. Als vervolgens nog iemand van de vriendenclub (Hanneke, beste vriendin van Karen) onder verdachte omstandigheden overlijdt gaat Karen op onderzoek uit.

Mijn mening
De Eetclub is een spannend boek dat je in één keer uit wil lezen. Toen ik er eenmaal in begonnen was kon ik het niet meer aan de kant leggen. Saskia Noort heeft in dit boek alle personages heel goed omschreven. In het begin van het boek maak je oppervlakkig kennis met alle personages, maar later onthult Saskia Noort beetje bij beetje de volledige karakters van de personen. Deze karakters zijn niet zo mooi als je in het begin van het verhaal zou verwachten.

Saskia Noort beschrijft het leven van jetset-dertigers die het gevoel hebben dat ze ingeslapen zijn in het dorpje. Dit zijn types zoals je zelf nooit zou willen worden, toch wordt je helemaal meegezogen in het leven van deze dertigers.

De Eetclub is een waardige opvolger van ‘Terug naar de kust’.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door