Saskia Noort – Terug naar de kust

Het verhaal
Het boek vertelt het verhaal van Maria en haar twee kinderen Merel en Wolf. Wanneer Maria zwanger is van haar derde kind besluit ze om abortus te plegen. Vlak voordat ze het kind laat weghalen had ze de relatie met de vader (Geert) van dat kind verbroken. De relatie bracht veel problemen met zich mee aangezien Geert al langere tijd depressief is. Maria vertelt Geert pas na de abortus dat ze zwanger was van zijn kind. Geert is woedend en verdrietig. Niet lang nadat Maria over haar abortus had verteld begint ze dreigementen te ontvangen. Zo ontvangt ze gruwelijke foto’s van geaborteerde embryo’s en dit is pas het begin van een reeks dreigementen. Uiteindelijk vlucht Maria met de kinderen naar haar zus (Ans) in Bergen aan Zee. Door gebeurtenissen in hun jeugd hebben Maria en Ans nooit een goede band gehad met elkaar. Aangezien Maria niet veel vrienden heeft buiten de stad heeft was Ans haar enige mogelijkheid. Ans vangt Maria en de kinderen op in het ouderlijk huis waar Ans is blijven wonen. Maria denkt veilig te zijn maar dan gaat het kat-en-muisspel verder. Degene die achter Maria aanzit is zo gewiekst dat iedereen gaat twijfelen aan de geestelijke toestand van Maria. Zou Maria net als haar moeder een psychische stoornis hebben of wordt ze daadwerkelijk op de hielen gezeten, maar door wie.

Mijn mening
Het enige wat een heel klein beetje jammer is aan dit boek, is het feit dat je op de helft van het boek al wel voor 99,9% een vermoeden hebt wie de dader is. Dit neemt echter niet weg dat je het boek nog steeds zo snel mogelijk uit wil hebben en dat is in mijn ogen erg knap geschreven!

Ik vond het erg interessant om een keer een thriller te lezen van Nederlandse hand. De situaties en beschrijvingen van de omgeving zijn allemaal heel erg herkenbaar. Dit zorgt ervoor dat je, je makkelijk kan inleven in de situaties.

Dit boek werd in 2003 genomineerd voor De Gouden Strop.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door