Schaduw – Lucinda Riley

Schaduw is het derde deel van Lucinda Riley’s serie over de Zeven Zussen en dit deel verteld het verhaal van Star (Asterope) D’ Aplièses, de derde adoptiedochter van Pa Salt. Na de dood van haar vader heeft ook Start een enveloppe met aanwijzingen gekregen, coördinaten van haar geboorteplaats en in haar geval een zwart beeldje van een kat. In eerste instantie laat Star de enveloppe ongeopend, maar langzamerhand voelt ze dat het leven dat ze nu leidt, letterlijk in de schaduw van haar zusje CeCe met wie ze van kleins af aan onafscheidelijk is, haar niet meer past.

Als Star en CeCe hun nieuwe appartement in Londen betrekken (een besluit dat volledig door CeCe is genomen) brengt het lot haar naar de Arthur Morston Bookshop, één van de aanwijzingen die Pa Salt voor Star had achtergelaten. Daar maakt Star kennis met de excentrieke Orlando, eigenaar van de shop en diens familie die in High Weald wonen. Orlando biedt Star een baan aan in zijn bookshop, hetgeen Star als literatuur liefhebster dankbaar accepteert.

Al zoekende naar haar afkomst en verleden komt Star in aanraking met de dagboeken van Flora MacNichol, die haar meeneemt naar het oude Engeland vanaf 1909. Het verhaal van Flora neemt ons mee naar de intriges van het Britse Koningshuis van die tijd, de vriendschap tussen Flora en Beatrix Potter en het mooie Engelse landschap en haar inwoners.

Samen met Orlando en zijn broer Mouse weet Star haar familiegeschiedenis steeds verder te ontrafelen…

Van de drie delen die ik nu gelezen heb vond ik dit deel het moeilijkste om weg te leggen, ik wilde er gewoonweg in blijven lezen, zo mooi en boeiend vond ik de manier waarop het verhaal Flora MacNichol en dat van Star beschreven wordt. Ik had niet verwacht dat een derde deel van een serie me zo zou kunnen boeien en het heeft me razend nieuwsgierig gemaakt naar deel vier, wordt vervolgd dus …

Veel bekekenGeplaatst op

in

door