Simon de Waal – Cop vs Killer

Het verhaal
Tergend langzaam drukte Mirko de punt van het vlijmscherpe mes in het vlees. De man in de stoel schoot achteruit. De punt drukte verder, tot het mes plotseling diep in het vlees schoot, waarna Mirko met bijna chirurgische precisie begon te snijden. Vier dagen en nachten uit het leven van een meedogenloze crimineel, op wie door iedereen jacht wordt gemaakt.

Mirko Narain moet anderen vermoorden om zelf in leven te blijven. Hij leeft in een wereld van ‘hij of ik’. Vier dagen en nachten uit het leven van een rechercheur, die jaagt op een keiharde crimineel. Frank Spinola werkt met zijn rechercheteam aan een onmogelijke opdracht: pak Mirko en zijn groep. Maar Frank heeft een verrader in zijn team, die alle informatie doorgeeft aan Mirko. Er is maar een manier waarop Frank Mirko kan pakken. Omdat hij niet weet wie hij nog kan vertrouwen, zal hij zelf achter Mirko aan moeten. Wanneer Mirko erachter komt wat Frank van plan is, ontstaat er tussen de twee een strijd op leven en dood. Frank maakt geen kans, tot er in het leven van Mirko iemand opduikt, die hij nooit had verwacht. En daarmee ontstaat bij Mirko, voor het eerst, een zwakke plek.

Mijn mening
Cop vs Killer is filmisch en met veel vaart geschreven. De gebeurtenissen volgen elkaar in sneltrein op maar het verhaal blijft ondanks alle actie duidelijk en overzichtelijk. Het verhaal grijpt je vanaf het begin en is ook gelijk spannend en naarmate het einde nadert wordt het bloedstollend spannend. De karakters van Frank en Mirko worden goed uitgewerkt en op zo’n manier dat je voor beide steeds meer sympathie krijgt. Cop vs Killer is een heerlijke politiethriller vol harde actie.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door