Simone van der Vlugt – Blauw water

Blauw water - Simone van der VlugtHet verhaal
Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt wordt ze onaangenaam verrast door een ontsnapte tbs’er. Haar eerste reactie is vluchten, maar dit is geen optie omdat haar vijfjarige dochter Anouk thuis is. De tbs’er Mick Kreuger gijzelt heb beide in hun eigen huis. In eerste instantie probeert Lisa Mick te slim af te zijn, maar dit komt haar duur te staan. Lisa besluit haar tactiek te wijzigen en het vertrouwen te winnen van Mick, door zo veel mogelijk over haar eigen verleden te vertellen en raakvlakken te zoeken met zijn belevingswereld.

Journaliste Senta raakt in de mist de weg kwijt met haar auto. Totaal gedesoriënteerd besluit ze nog een stukje door te rijden. Na een poosje ziet ze een huis voor zich opduiken. Ze besluit om te stoppen en aan te bellen om de weg te vragen. Helaas voor haar doet niemand de deur open. Als ze om het huis heen loopt en naar binnen kijkt ziet ze tot haar schrik dat een vrouw met een mes wordt bedreigd. Snel vlucht ze weg om op zoek te gaan naar hulp voor de vrouw, maar helaas overkomt haar iets vreselijks.

Mijn mening
Blauw water is een psychologische thriller van Simone van der Vlugt. Ik had genoten van ‘De reünie’ en ‘Schaduwzuster’ en had dan ook erg veel zin om Blauw water te gaan lezen.

Blauw water is een beklemmend verhaal waarin de verhouding gijzelaar tot gijzelnemer centraal staat. De personages en situaties vond ik heel gedetailleerd en realistisch omschreven. De manier waarop personage Lisa dichterbij de belevingswereld van haar gijzelaar probeert te komen om te overleven vond ik heel treffend en geloofwaardig.

De tweede verhaallijn, het verhaal van Senta, wordt heel mooi verweven in de situatie van Lisa. De titel Blauw water is heel mooi gekozen, maar waarom het zo mooi gekozen is zal je zelf moeten gaan lezen.

Blauw water is net als Simone’s andere boeken weer zo’n boek waarbij ik bij het opstaan (om 05.00 uur ’s ochtends) denk en nu snel het bed uit want dan kan ik bij het ontbijt nog mooi een paar bladzijdes lezen, om vervolgens net iets te laat te vertrekken naar mijn werk, kortom een heerlijke pageturner dus.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

4 reacties op “Simone van der Vlugt – Blauw water”

 1. sijo menen avatar
  sijo menen

  Het is een prachtig boek. Het is een spannend verhaal. Het einde is een beetje voorspelbaar, maar toch blijft het spannend.

 2. sijo menen avatar
  sijo menen

  Het is een prachtig boek. Het is een spannend verhaal. Het einde is een beetje voorspelbaar, maar toch blijft het spannend.

 3. Ester avatar
  Ester

  het was een hele leuke boek ik heb het met zin gelezen.

 4. Ester avatar
  Ester

  het was een hele leuke boek ik heb het met zin gelezen.