Simone van der Vlugt – Het laatste offer

Het verhaal
In Het laatste offer zullen een vermiste archeoloog, een belangrijke archeologische ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt.

Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn. De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat is zijn functie? Waar is hij gebleven?

Mijn mening
Het laatste offer is het vijfde boek van Simone van der Vlugt dat ik heb gelezen. Dit boek heeft me helaas minder gegrepen als de eerdere boeken die ik van haar had gelezen. De hoofdpersonen Jef en Birgit willen niet echt tot leven komen, met name Jef blijft een beetje een mysterie omdat we vrij weinig over hem te weten komen. Het verhaal is avontuurlijk geschreven en je bent benieuwd wat er gaat gebeuren. De gebeurtenissen komen alleen niet zo geloofwaardig over en hier en daar wordt het verhaal een beetje langdradig door de geschiedenis die door het verhaal is verweven, dit zorgt ervoor dat een gedeelte van de spanning uit het verhaal gehaald wordt.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door