Storm – Lucinda Riley

Storm is het tweede deel van Lucinda Riley’s serie over de Zeven Zussen, nadat het eerste deel me boven verwachting had geboeid wilde ik eigenlijk meteen weer verder lezen en ben ik begonnen aan Storm.

Dit deel vertelt het verhaal van Ally (Alcyone) D’Aplièses, de tweede adoptiedochter van Pa Salt. Ally’s zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

In vergelijking met het eerste deel had ik iets meer moeite om in dit verhaal te komen, ik was al een aardig eind op weg in het verhaal toen het verhaal me echt begon te boeien, maar daarna was het ook echt weer een schitterend verhaal. Met name het verhaal over Anna Landvik vond ik erg mooi om te lezen, dit wordt weer zo beeldend omschreven en het is op een bijzondere manier verweven met Ally’s verhaal. Het grappige is dat ik zelf eigenlijk weinig heb met historische boeken, ik zou ze niet zo snel uitkiezen om te lezen maar juist de historische gedeeltes uit deel 1 en 2 van de serie vond ik heel boeiend om te lezen. Kortom, ook deel 2 van Lucinda Riley’s serie is een aanrader!

Veel bekekenGeplaatst op

in

door