Suzanne Vermeer – De vlucht

Het verhaal
Dagmar Vredeling heeft het prima voor elkaar. Ze werkt met plezier als stewardess en woont al twee jaar samen met haar vriend Ruben. Dat verandert allemaal op slag wanneer ze erachter komt dat Ruben vreemdgaat. En dat verraad is pas het begin. In de daaropvolgende weken verspreidt Ruben allerlei leugens over haar. Vrienden laten haar als een baksteen vallen en haar werkgever ontvangt ernstige klachten van collega’s en passagiers.

Dan krijgt Dagmar een schokkend telefoontje uit Mallorca. Haar vriendin Marianne, die daar als reisleidster werkt, is vermoord. Vastberaden om zich niet bij alle tegenslagen in haar leven neer te leggen, neemt Dagmar een besluit. Ze zal de waarheid over de dood van haar vriendin achterhalen en reist af naar het vakantie-eiland. Daar komt ze terecht in een criminele wereld van schone schijn, veel geld en grote belangen…

Mijn mening
Dagmar’s wereld stort in ‘De vlucht’ in een rap tempo in elkaar. Haar relatie met haar vriend waarmee ze al twee jaar samenwoont is van de één op de andere dag uit, ze wordt geschorst op haar werk, haar vrienden keren zich tegen haar en als klap op de vuurpijl wordt een vriendin van haar vermoord. In plaats van in een slachtofferrol te vervallen neemt Dagmar de touwtjes in handen en besluit ze terug te vechten.

Ondanks dat het verhaal vlot wegleest komt het op mij wat rommelig en chaotisch geschreven over. In het begin van het boek viel de rommelige schrijfstijl nog wel mee, maar ongeveer halverwege het boek, vond ik het steeds vervelender worden, daarnaast zijn de dialogen zijn hier en daar vrij langdradig.

In het begin is het boek niet echt spannend, naarmate het verhaal vordert neemt de spanning iets toe alhoewel ik het einde wel voorspelbaar vond. Ik zal hier niet uitleggen waarom omdat ik geen spoilers wil verklappen voor de mensen die het boek nog willen lezen.

Conclusie, het boek is op zich een prima tussendoortje voor aan het strand, maar verwacht niet teveel van het verhaal, zodat je na afloop niet teleurgesteld bent.

Opvallend
Wat me opvalt op internet als je gaat zoeken naar recensies van boeken van Suzanne Vermeer is dat er zoveel reacties gegeven worden. Het is natuurlijk logisch dat meningen uit elkaar lopen dit is met ongeveer alle boeken van welke schrijver dan ook het geval omdat smaken nu eenmaal verschillen. Het opvallende aan de boeken van Suzanne Vermeer vindt ik, dat heel veel mensen de moeite nemen om te vertellen wat ze van de boeken vinden, bijvoorbeeld op Bol.com.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

Eén reactie op “Suzanne Vermeer – De vlucht”

  1. Nicole Honsbeek avatar

    Heb tot nu toe alleen deze gelezen van suzanne vermeer, ik vond het een fijn boek om te lezen, alleen het einde was jammer, ik zit na het leZen nog helemaal in het verhaal dat abrubt stopt.

    Het feit dat het in leiden afspeelde was grappig,
    het leest wel in 1 ruk uit.