Tess Gerritsen – Verdwijn

Het verhaal
Een naamloze, mooie vrouw schijnt niet meer dan de volgende dode in het lijkenhuis te zijn. Maar als pathaloog-anatoom Maura Isles de lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven. Het lijk opent de ogen.
De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar iets bizars verandert in iets dodelijks. Met schokkende, koelbloedige precisie vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele mensen. Waaronder een zwangere patiënt: rechercheur Jane Rizzoli. Wie is deze geweldadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren van zinderende spanning doortikken, voegt Maura zich bij Janes echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean, in een poging de identiteit van de geheimzinnige moordenares te achterhalen. Alleen Jane, in de val met de gewapende, waanzinnige vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie… als ze het overleeft.

Mijn mening
Op verschillende websites lees ik dat het spanningsgehalte van ‘Verdwijn’ lager zou liggen als bij de vorige boeken van Tess Gerritsen. Nu heb ik alleen ‘Zustermoord’ en ‘Verdwijn’ gelezen, maar ik kan niet zeggen dat ik het spanningsgehalte lager vind als bij ‘Zustermoord’. Met ‘Verdwijn’ heeft Tess Gerritsen weer een ontzettend spannend boek neergezet.

Ook in dit boek heeft Tess Gerritsen weer een scherpe en harde schrijfstijl. Ze schrijft in hele duidelijke en soms gruwelijke taal, toch moet je bij dit boek wel goed bij de les blijven wat betreft de verschillende complottheorieën, hetgeen dit boek wel een extra lading geeft. Tess Gerritsen weet de spanning goed vast te houden en verveelt geen moment dankzij de vele wendingen in het verhaal, nergens wordt het verhaal voorspelbaar. Kortom wederom een aanrader!

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

Eén reactie op “Tess Gerritsen – Verdwijn”

  1. […] Gerritsen – Zustermoord / Verdwijn / De […]