Tess Gerritsen – Zustermoord

Het verhaal
Dokter Maura Isles is van beroep patholoog-anatoom. Voor de deur van Maura wordt een vrouw vermoord aangetroffen, deze vrouw lijkt als twee druppels water op Maura. De overeenkomsten zijn zo treffend dat zowel de buren als rechercheur Jane Rizzoli denken dat ze Maura vermoord aantreffen totdat Maura levend en wel komt aanlopen. Vraag is wie is de vermoorde vrouw, waarom lijkt ze zo sprekend op Maura en waarom is ze vermoord?

De antwoorden op deze vragen leiden Maura en Rizzoli naar een kustplaatsje in Maine. Uit onderzoek blijkt dat de vermoorde vrouw Anna Leoni heet en de tweelingzus is van Maura. Om meer antwoorden te krijgen moet Maura op zoek naar haar biologische moeder die ze nooit heeft gekend. De zoektocht heeft gruwelijke verrassingen in petto.

Mijn mening
‘Zustermoord’ is het eerste boek dat ik van Tess Gerritsen lees maar zal zeker niet het laatste zijn.

‘Zustermoord’ is een echte pageturner met een boeiend verhaal en heeft een goed uitgewerkt plot. Tess Gerritsen heeft een makkelijk te lezen schrijfstijl, wat ze schrijft weet ze heel beeldend en heel gruwelijk te brengen, daarbij deinst ze absoluut niet terug voor gruwelijke details wat het boek nog spannender maakt.

Ik dacht op een gegeven moment te weten hoe het verhaal helemaal in elkaar stak maar ik kwam toch bedrogen uit. Tess Gerritsen weet heel goed hoe ze spanning op moet bouwen en hoe ze je als lezer om de tuin kan leiden. Kortom een heel goed boek voor iedere thrillerfan.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Tess Gerritsen – Zustermoord”

  1. […] Gerritsen – Zustermoord / Verdwijn / De […]

  2. […] Gerritsen – Zustermoord / Verdwijn / De […]